AHS

Familie-temadag i Nærum

05.05.15 - Tekst: Anne-May Müller – Foto: Thomas Müller/Daniel Birch

"Pas på dine tanker og motiver, for det er dem, der former dit liv" (Ordsp 4,23 – BPH) – og det blev et gennemgående tema, da Familieafdelingen og Nærum Adventistkirke arrangerede en temadag for familier om selvværd den 11. april.

Birthe Kendel underviste forældrene om formiddagen i, hvordan vi ved den måde, som vi taler til og er sammen med vores børn på, kan forme dem i positiv retning og styrke deres selvværd. Masser af gode råd fik vi med hjem til, hvordan vi kan se børnene og give dem anerkendelse, uden at gøre dem uselvstændige, og uden at de bliver skamrost. "At blive set, hørt og forstået er en mirakelkur til selvværd," var en af de mange huskesætninger vi fik.

AHS

Til gudstjenesten samledes både børn og voksne til en levende og spændende gennemgang af historien om Nebukadnesar. Alle børnene sad på rækkerne foran og var meget optaget af de to store "ballondukker" der stod oppe foran. Den ene var Nebukadnesar, der var en kæmpe opblæst nar med et alt for stort ego. Til sidst steg hans egne høje tanker om sig selv ham så meget til hovedet, at han sprang med et bang. Den anden var Nebukadnesar efter at han fik et mere sundt syn på sig selv og lod Gud få lov til at hjælpe ham. Han så meget mere normal ud i hovedet, og hans hoved holdt.

AHS

Når der er mange og aktive børn samlet, skal der meget mad til, og det var der heldigvis! Så vi spiste og hyggede os, og gik en tur i den fantastiske anemoneskov og så de første lysegrønne blad på bøgetræerne, inden Birthe igen underviste de voksne, mens børnene legede. Når vi er nærværende, kan rumme barnets følelser, fokuserer på dets gode egenskaber, giver det et sundt gudsbillede, når vi har et positivt livssyn, og selv afspejler et godt selvværd, så er vi med til at styrke barnet.

AHS

Og efter en dag med udfordrende tanker og opløftende anvisninger på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for vores børn, blev der snakket og hygget, inden vi igen tog hjem for at møde hverdagen med de udforinger den nu engang har i den verden vi lever i.

AHS

Tak til Nærum menighed, der stillede lokaler og hjælpere til rådighed, og ikke mindst Birthe, der havde lagt en masse arbejde i at give os velunderbygget undervisning. Tak til alle de familier, der tog turen til Nærum og var med til at styrke fællesskabet, og som virkelig ønsker at give det allerbedste videre til deres børn.BIBELVERS

Sl 118,1
... Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid.
Find vores kirker og afdelinger