AHS"Zambias præsident Edgar Lungu, til venstre, under festgudstjenesten den 25. april.

Zambias præsident fejrer at det nu er mere end 1 millioner adventister i landet

30.04.15 - af Andrew McChesney, news editor, Adventist Review (dm)

På et stadion fejrede Zambias præsident sammen med tusindvis af adventister, at Syvende Dags Adventistkirken i Zambia har rundet 1 million medlemmer.

Præsidenten Edgar Lungu fik bl.a. se en parade af spejder i grønne og hvide uniformer som var en del af festgudstjenesten på Heroes National Stadium i Zambias hovedstad Lusaka, på sabbatten den 25. april.

"Guds navn og hans kirke blev opløftet. Det var et højdepunkt for Syvende Dags Adventistkirken i Zambia," sagde Paul Rastsara, formand for Syvende Dags Adventistkirkens Syd-Afrikanske-Indiske Oceans division.

Zambia bliver det fjerde land til at nå denne milepæl, med mere end 1 million medlemmer, efter Brasilien (1,5 millioner), Indien (1,5 millioner) og USA (1,2 millioner). Filippinernes er ikke så lang efter med 918.669 medlemmer og Kenya (824.185) samt Zimbabwe (803.521) er de næste i rækken. Syvende Dags Adventistkirken har globalt 18,5 millioner medlemmer.

Lungu ankom til stadionet med sin kone, førstedame Esther Lungu og deltog i festgudstjenesten sammen med et større følge af regeringsrepræsentanter, der i blandt Landbrugsminister Given Lubinda og politisk rådgiver Kaizer Zulu.

100 personer blev døbt under festgudstjenesten.BIBELVERS

Åb 19,16
På sin kappe og på sin hofte har han et navn skrevet: Kongernes Konge og Herrernes Herre.
Find vores kirker og afdelinger