nepal

Nepal har brug for hjælp

27.04.15 - af Andrew McChesney, news editor, Adventist Review (dm)

Umesh Pokharel, formanden for Syvende Dags Adventistkirken i Nepal, beskriver scener med folk der lider og er i panik efter det kraftige jordskælv ramte landet i lørdags og dræbte mere en 2200 personer og skadede utallige bygninger, der iblandt mindst fire adventistkirker.

Pokharel fortalte at der på nuværende tidspunkt ikke er rapporterede om adventister der er blevet kvæstet under jordskælvet, der ramte omkring sabbatsmiddag den 25 april.

"Indtil videre er der ingen adventister der er blevet dræbt," fortalte Pokharel til Adventist Review i går, søndag. "Men mange kristne blev begravet imens de holdt deres gudstjeneste i lørdags og er blevet dræbt."

I Nepal går alle kristne i kirke lørdag, da lørdag er en fridag i modsætning til søndag hvor hele landet arbejder.

Pokharel fortalte at fire adventistkirker blev delvist beskadiget. "Men flere kirker kan være beskadiget," sagde han.

Pokharel opfordrer medlemmerne af kirken i resten af verden til at have Nepal med i deres bønner.

"Denne menneskelige lidelse rører ved vores hjerter og vores sympati for de tusinder af familier som har oplevet tab," sagde Ted N.C. Wilson formand for adventisternes verdenskirke.

"Må dette blive en chance for os til at vise Kristus eksempel på kærlighed og medfølelse i alt det vi gør, idet at vi ser flere af disse katastrofer, så er det også et signal om Jesus genkomst er snart forestående," siger han i en udtalelse.

Adventistkirkens hjælpeorganisation ADRA, har sendt sine lokale medarbejdere i Nepal ud for at assisteret folk med mad og ly. ADRA har også bidraget med 2000 presenninger samt værktøj og 2000 dunke fra Dubai. Samtidigt med dette er der et hold nødhjælpsarbejdere fra ADRA International på vej til Nepal, fortæller Natalia López-Thismón en talsmand for ADRA International.

"Vi vil fokusere på ly til dem der har mistet deres hjem," siger hun. "Vi vil højst sandsynligvis samarbejde med GlobalMedic omkring vand, hygiejne og sanitære projekter".

Det 150 sengs store adventist hospital lige uden for Kathmandu, er blevet oversvømmet med hundredvis af personer der har brug for medicinsk behandling. Dette er sket som følge af at mere end 5000 blev skadet under jordskælvet der målte 7,9 på Richterskalaen.

Adventistkirken har 8859 medlemmer i 106 menigheder i Nepal. Den Hindu dominerede nation har et befolkningstal på omkring 28 millioner.

Du kan hjælpe Nepal

Nepaleserne har brug for al den støtte de kan få i forbindelse med jordskælvet. Du kan støtte ADRAs arbejde med jordskælvsofrene i Nepal. Dette kan gøres ved at:

Indsætte penge på konto Danske Bank 9570 0008688222 - mærk indbetalingen "Nepal"

Eller send en sms med teksten "liv" til 1414 og støt med 150 kr. plus sms takst.

Læs mere om ADRAs arbejde med jordskælvet her.BIBELVERS

Sl 138,7
Selv om jeg vandrer i trængsler, holder du mig i live trods mine fjenders had; du rækker din hånd ud, og din højre hånd frelser mig;
Find vores kirker og afdelinger