AHSSrilankansk landskab. Foto: Astronomyinertia. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Myndighederne på Sri Lanka forsøger at opløse en adventist menighed 

16.04.15 - af Andrew McChesney / Adventist Review (dm)

Formanden for Syvende Dags Adventistkirken på Sri Lanka, har bedt om forbøn fra verdenskirken for en menighed på næsten 80 medlemmer. Menigheden prøver de lokale myndigheder at opløse efter en opfordring fra nogle buddhistiske munke.

Menighedens kamp for overlevelse kommer efter at buddhistiske munke tvang en anden adventist menighed til at lukke. Menigheden hører til i Pitabeddara, som ligger i den sydlige del af den overvejende buddhistisk østat.

Menigheden i Pitabeddara fortsætter med mødes i en huskirke, som også er præstens hjem, dette gør de på trods af en orde fra myndighederne om at opløse menigheden, siger George Wambeek, formand for Syvende Dags Adventistkirken i Sri Lanka.

En domstol i Sri Lankas hovedstad, Colombo, vil tage spørgsmålet om menighedens opløsning op den 7. maj, dette sker efter at den lokale præst har anket myndighedernes ordre.

Wambeek udtaler at der er ingen let løsning på den truende lukning, og han opfodrer kirkens medlemmer til at bede.

"Vi har 77 troende i menigheden, og mange flere venter på at tilslutte sig," siger han. "Men på grund af denne trussel og modstanden fra de buddhistiske munke kan kirken ikke forsætte sin udvikling."

Præsten har ignoreret ordren om at opløse kirken, da den øverste lokale myndighed, kabinettet, ikke var involveret i beslutningen og han ser det som et angreb på religionsfriheden iværksat af de buddhistiske munke, fortæller Wambeek.

Han beskriver præsten, en tidligere politimand, som "meget modig" og som en der "brænder for at arbejde for Herren og vinde sjæle til kirken."

"Advokaten som kæmper for os i denne sag, har også anbefalet os at fortsætte med aktiviteterne, fordi at denne sag er opstået som en tilskydendes lavet af anti-kristne grupper med de buddhistiske munke i spidsen.

Kirkens muligheder er dog begrænset. Hvis ikke de vinder appelsagen, så kan kirkens medlemmer klage til den nationale menneskerettighedskommission i Colombo, med begrundelsen at de er blevet frarøvet deres ret til frit at tilbede, og bede dem om at gribe ind fortæller kirkens ledelse på Sri Lanka.

Imens en tur til Colombo kunne falde ud til kirkens fordel, kan det også give nye problemer. De buddhistiske munke kan ophidse masserne, som vil give uro i lokalsamfundet også give skylden for dette til adventistkirken.BIBELVERS

Præd 7,10
Spørg ikke: »Hvorfor var gamle dage bedre end nu?« Det er ikke af visdom, du spørger sådan.
Find vores kirker og afdelinger