Menu

Nyheder

7-årig pige hjælper børn med kræft

04.10.2019

Foto og tekst: South American Division, Evellin Fagundes

Er der en minimumsalder for at vise solidaritet? Det generøse initiativ fra 7-årige Maria Fernanda er et bevis på. at der ikke er.
Den lille pige valgte at fejre sin fødselsdag ved at holde en fest med sine klassekammerater i 1. klasse på Itabuna Adventist College, i det sydlige Bahia, Brasilien. Maria Fernanda ønskede ikke at modtage gaver, og foretrak i stedet, at hendes klassekammerater medbragte mælkepulver, som derefter ville blive brugt til et specifikt formål.

”Jeg valgte temaet “kærlighedshøst”til min fest … så jeg bad om denne mælkeerstatning til at donere til Child Support Group for Cancer (GACC), ”forklarede Maria. 

GACC Sul Bahia er en institution, der modtager børn og unge fra 0 til 18 år i Itabuna til kræftbehandling. Det betjener i øjeblikket gennemsnitligt 20 familier om ugen, og dækker et område på mere end 200 byer. Som et nonprofit-initiativ overlever det ved donationer. Ifølge husets koordinator, Juliana Silva, er enhver donation vigtig. ”Det er en meget smuk handling, især når det kommer fra et barn,” sagde Silva. ”Det viser, at hun allerede har en fremragende social samvittighed.

Maria siger, at hun vil være medicinsk forsker for at finde en kur mod mange sygdomme, ”forklarede Marias mor. ”Hun er meget følsom, og når hun ser nødlidende mennesker, kommer hun til hjælp på en eller anden måde, og beder om støtte fra mig og hendes bedsteforældre. Som forældre er vi glade for at se vores datter med et villigt hjerte til at hjælpe andre. ”

Læs mere her

Til oversigt