garissa

10 Adventister var blandt ofrene i Garissa Universitets massakren

09.04.15 - af ANN Staff (dm)

Torsdag den 2. april stormede maskerede mænd universitetet i byen Garissa, Kenya, og dræbte 147 og sårede 79, imens det lykkedes 500 elever at flygte under angrebet. Det er kommet frem at terroristerne gik målrettet efter at dræbe kristne studerende, og blandt de dræbte var der 10 Syvende Dags Adventister.

Blandt de dræbte var Eric Nyumbuto, han var leder af den adventistkirke der blev drevet af studerende på universitetsområde.

Stanley Rotich, et medlem af den lokale af adventistkirke i Garissa, reporterer at han var i en bygning i nærheden da han hørte skuddene, hvilket fik ham til at ringe til Nyumbuto. Samtalen endte brat da telefonen blev afbrudt. Han fandt senere høre om vennens død.

En af de første politifolk der reagerede på angrebet var Philmon Okal, lederen af Sabbatskolen i den lokale adventistkirke i Garissa.

"Ord kan ikke beskrive hvor forfærdeligt det var at opleve denne begivenhed. Men dette angreb minder mig om at Jesu genkomst er meget nær," sagde Okal. "Vi må fortsætte med at se frem imod den dag hvor der ikke længere vil være vold, død og ødelæggelse."

Flere mistænkte er allerede blevet anholdt i forbindelse med angrebet, og den Kenyanske regering har lovet at retfærdigheden vil ske fyldest overfor de skyldige.

Medlemmer af den lokale Syvende Dags Adventistkirke i Garissa udtaler, "Vi er knuste over disse meningsløse tab og opfordrer til at alle beder for ofrene i denne forfærdelige tragedie."BIBELVERS

3 Mos 24,22
Hos jer skal én og samme forordning gælde for de fremmede såvel som for landets egne. Jeg er Herren jeres Gud!
Find vores kirker og afdelinger