sliktv

Erik Marcussen sætter fokus på Tro og Videnskab på Silkeborg Regionale TV

12.03.15 - af Denins Møller

Erik Marcussen er lige nu aktuel med en serie om tro og videnskab på Silkeborg Regionale TV. Serien er nu nået til udsendelse nr.13 om ' Dinosaurerne druknede i et hav af tsunamier'.

Programmet for resten af serien er:

· Liv og undere i naturen (uge 12)

· Det profetiske ords bevis (uge 13)

· Kosmisk konflikt (uge 14)

· Påsken og opstandelsen (uge 15 - påskeugen).

Eriks interesse for tro og videnskab ligger ret naturligt for ham, da han i 18 år har virket som ordineret præst i Adventistkirken på Sjælland, Bornholm og i Sønderjylland. De sidste 15 år har han været faglærer i fysik og kemi på Vejlefjordskolen hvor han har undervist i 7.-10. klasse. Sideløbende med dette er han webmaster, forfatter og forlagschef for Forlaget hjerteportal og hjemmesiden fysik7.dk. Eriks arbejde med Tro og Videnskab finansiers af Forlaget hjerteportal hvor han udgiver undervisningsmaterialer i fysik. Skolerne i Danmark kan købe hans undervisningsmateriale, og for et par uger siden gjorde skole nr. 192 lige præcis dette. Noget af det unikke i Eriks undervisningsmateriale er at de øvelser der er beskrevet i materialet bliver vedlagt i videoklip hvori Eriks egne elever er med til at lave øvelserne. Dette gør det hele mere interessant for de elever der skal bruge materialet til at blive undervist fra, da de ikke kun skal kigge på kedelige støvede bogstaver.

I 2010 havde Erik en gudstjeneste i Silkeborg Adventistkirke. Til dette blev der sat en annonce i lokalavisen. Denne annonce så lederen af Silkeborg Regionale TV, som også er præst i Pinsekirken og han ønskede at lave nogle udsendelser om skabelse contra evolution. Igennem Silkeborg Adventistkirkes daværende præst Robert Fisher, blev Erik sat i forbindelse med lederen af Silkeborg Regionale TV. Dette samarbejde resulterede allerede i 2010 i en tv serie med ligeldes under titlen Tro og Videnskab og i år bliver altså del to af denne serie så sendt.

Formålet med programmerne er blandt andet at afsløre nogle af de svagheder, der er i Darwins lære samt at er at give nogle eksempler på at det stadig er relevant at tro på en bogstavelig skabelse, og at der har været en verdensomspændende syndflod. Erik siger selv at "Der er helt klare beviser, som videnskaben vender ryggen til. Jeg håber selvfølgelig, at nogle bliver styrket i troen på skabelsen og syndfloden ved at se vores programmer og at vi en dag kan døbe og optage et menneske i kirken, som blev inspireret af mit materiale på fysik7.dk og udsendelserne Tro & Videnskab."

Eriks arbejdet forsætter efter at den sidste udsendelse er løbet over skærmen til påske. Til sommer skal Erik bl.a. til Belgien og besøge en kulmine, hvor der er fundet en del dinosaurusser. Denne tur er blevet sat i stand fordi at de er beviser på at dinosaurerne druknede i et hav af tsunamier kort før istiden, noget som videnskaben vender det blinde øje til.

Udsendelserne Tro og Videnskab bliver vist på Kanal Østjylland, men de kan også streames på:

youtube.com

Silkeborg Regionale TVs arkiv

fysik7.dkBIBELVERS

1 Joh 2,10
Den, der elsker sin broder, bliver i lyset, og i ham er der intet, som bringer til fald.
Find vores kirker og afdelinger