AHSDer er en flok koncentrerede elever der spiller.

Julekoncert med Mattesonskolen i Holstebro og Viborg

16.12.14 – af Sven Hagen Jensen / Foto: Ingelis Jensen

Det er en unik oplevelse, når Mattesonskolen i Astrup v. Skjern giver julekoncerter i vores kirker. Børn i alderen 7-14 år mestrer violiner, blokfløjter, klaver og små slaginstrumenter og sætter alle i julestemning med deres flotte musik og skønne sange.

En lille skole med mange talenter og dygtigt ledet af skolelederen og dirigenten, Mariann Jensen, og med Inger Froberg ved pianoet, kan få glæden frem hos de fremmødte. Ved koncerterne i Holstebro og Viborg den 13. og 14. december blev det lille orkester suppleret med tidligere elever på andre strengeinstrumenter og medlemmer af Herning menighed med solesange og korsang.

I Holstebro blev forsamlingen desuden velsignet med Angela Marinescus flotte julekompositioner på klaveret. Og i Viborg var det kirkens fine akustik, der var med til at fremhæve både musik og sangnumre, såvel som de skønne fællessange. Det var en opløftende oplevelse at kunne synge med på "Stille nat, hellige nat" sidst i programmet. De fremmødte blev heller ikke snydt for en bevæget julehistorie og en andagt til at vende tankerne mod vores Frelser, som gæstede vores jord for mange år siden og har lovet at komme igen snart.

Efter koncerten var der lidt godt til munden og tid til at tale sammen og ønske hinanden glædelig jul og godt nytår.BIBELVERS

Sl 106,4
Husk mig, Herre, i nåde mod dit folk, tag dig af mig med din frelse,
Find vores kirker og afdelinger