kenya
En bus i Nairobi, Kenyas hovedstad. Foto: Wikicommons

Mindst 8 Adventister dræbt i kenyansk bus massakre

27.11.14 - af South Pacific Adventist Record Staff (dm)

Mindst otte Adventister, der sandsynligvis var på vej i kirke, var blandt de 28 buspassagerer der blev dræbt af muslimske ekstremister i den nordlige Kenya lørdag morgen den 22. november.

Medlemmer af den militante gruppe Al-Shabaab stoppede bussen og stillede passagerne spørgsmål for at finde ud af om de var muslimer. Øjenvidner siger at dem der ikke svarede tilfredsstillende blev taget til siden og skudt.

"De spurgte hvor mange gange jeg beder dagligt, og bad mig om at citere et vers i koranen og også give en islamisk hilsen," fortalte en overlevende til den kenyanske avis Daily Nation. "Hvis en ikke klarede at svare tilfredsstillende på spørgsmålene, så blev man bedt om at lægge dig i en mudderpøl på vejen med ansigtet nedad. Dødstallet af bekræftede Adventister kan stadigvæk stige, pastor David Matheka fra Adventistkirken i Mandera, fortæller nemlig at "Vi mistede 10 medlemmer" hvilket er mere end halvdelen af menighedens medlemmer.

Bussen, med plads til 59 passagerer, havde også en del lærere og helse arbejdere med, som var på vej hjem på juleferie.

Den somaliske baserede militante gruppe Al-Shabaab har taget ansvaret for massakren. I en udtalelse, kalder de, de kristne ofre for "korsfarer" og siger at angrebet var et svar på nogle politirazziaer mod moskeer i sidste uge i byen Mombasa, Kenyas næststørste by hvor flertallet af indbyggere er muslimer.BIBELVERS

1 Tim 6,9
Men de, der vil være rige, falder i fristelse og baghold og henfalder til utallige tåbelige og skadelige tilbøjeligheder, som styrter mennesker i undergang og fortabelse.
Find vores kirker og afdelinger