AHSGruppebillede.

42 hvidløgsbrød og drømmen om identitet

20.11.14 – Tekst og foto: Dennis Møller

Fredag aften i sidste uge var der noget der ikke helt var som det plejede. Alt var ellers gjort klar, 42 teenagere og ledere var samlet til fredag aften måltidet, som ligesom er der hvor et TEENstævne bliver skudt i gang. Traditionen tro var måltidet spaghetti med tomatsovs, men noget manglede. De endnu mere traditionsrige hvidløgsbrød var der ikke. De var ellers blevet købt ind, 42 hvidløgsbrød, en til hver deltager. Men den gamle ovn i køkkenet kunne ikke varme brødende så hurtigt som forventet og dermed var der noget der ikke helt var som det plejede. En lille del af den identitet som man forbinder med et TEENstævne manglede, og drømmen om de lune hvidløgsbrød var for en stund ødelagt.

AHS

Netop drømme og identitet var weekendens tema og Anette Wulf-Andersen, stævnets taler, snakkede om hvilke drømme og identitet som Gud har givet til os. Hun talte om de drømme Gud lagt i vores hjerter, dem som er blevet opfyldt og ligeså vigtigt de uopfyldte. Derefter fik hun ført det hen mod hvordan vores drømme, passer sammen med den person som Gud har skabt os til at være, og de nådegaver han har givet os. Det var ikke kun en teologisk gennemgang af temaet men Anette satte teenagerne i gang med praktiske opgaver. Her skulle man finde ud af hvilke drømme og identittet som Gud har for den enkelte, og hvordan man kan være sikker på at det er Gud der står bag de drømme man har fået.

Når Anette ikke talte så var der godt gang ved spillebordene og hyggen i hytten i Værløse. Siden der kun var ca. halvt så mange teenagere med som ved de seneste TEENstævner gav det muligheden for at ryste gruppen godt sammen. Dette blev gjort ved at lørdag eftermiddag skulle alle bl.a. gætte en hemmelighed om de andre deltagere, og om aftenen kom der helt usete sider frem hos teenagerne da en karaoke maskine indtog gulvet sammen med mange sprøde teenagestemmer.

AHS

Det var en weekend som alle der var med til kunne gå hjem fra med en hyggelig oplevelse rigere, og mange lovede hinanden at de ville komme med til det næste TEENstævne, den 24. – 26. april i Aulum.

...og ja, bare rolig, lidt forsinket kom der 42 lune hvidløgsbrød på bordet fredag aften, så starten på TEENstævnet blev alligevel helt som tradition foreskriver, og det er jo ikke så ringe endda.BIBELVERS

Åb 15,4
Hvem må ikke frygte dig, Herre, og ære dit navn? For du alene er hellig, alle folkeslag skal komme og tilbede dig, for dine retfærdige domme er blevet åbenbare.
Find vores kirker og afdelinger