AHSIllustrationen er fra 1889 fra Bible Readings for the Home.

180 år siden i dag: Stjerneregnen 

13.11.14 – af Adventist Archives (dm)

Dagen i dag, for 180 år siden (13. november) i 1833, oplevede verdenen at stjernerne faldt ned fra himlen. Dette var den mest spektakulære udgave af Leoniderne nogensinde registreret. Mange Milleritter (blev senere til Syvende Dags Adventisterne) og andre kristne troede på at dette var opfyldelsen af Jesus ord i Matthæus evangeliet 24:29: "Men straks efter trængslen i de dage skal solen formørkes og månen ikke skinne og stjernerne falde ned fra himlen og himlens kræfter rystes."

I bogen Mod en bedre fremtid (kap 18), gengiver Ellen G. White hvordan øjenvidner oplevede stjerneregnen.

"'Himlens stjerner faldt ned på jorden, som et figentræ taber sine frugter, når stormen rusker i det" (Åb. 6:13). Denne profeti fik en slående og imponerende opfyldelse i den store stjerneregn den 13. november 1833. Det var det mest udbredte og forunderlige skue af faldende stjerner, der nogen sinde er berettet om. 'Hele himmelrummet over De forende Stater var i flammende bevægelse i timevis. Der er aldrig i dette land siden dets første kolonisation forekommet et himmelfænomen, som er blevet betragtet med så intens beundring, og af andre med så stor frygt og uro."

"Mange huskere endnu det storslåede og ærefrygtindgydende syn... Regnen er aldrig faldet tættere end meteorerne, der faldt mod jorden; i øst, i vest, i syd og i nord, det samme overalt. Hele himlen lod til at være i oprør. ...Det vældige skuespil som professor Silliman beskriver det, kunne ses over hele Nordamerika. ...Fra klokken to til højlys dag, hvor himlen var klar og skyfri, var der over hele himlen et uopholdelig skuespil med strålende klare lysvirkninger."

"Ingen ord er stærke nok til at beskrive dette vidunderlige skues pragt. ...Ingen, som ikke har været vidne til det, kan gøre sig et virkelig begreb om hvor pragtfuldt det var. Det var, som om hele stjernehimlen havde samlet sig i ét punkt nær zenit og på én gang skød frem med lynets vildskab mod hele horisonten. Men ikke nok med det – det ene tusind fulgte hurtigt efter det andet tusind, som var det skabt til lejligheden." Et mere korrekt billede end et figentræ, der kaster sine frugter, når stormen ryster det, kan man ikke forestille sig.'"BIBELVERS

5 Mos 6,24
Og Herren befalede os at følge alle disse love og at frygte Herren vor Gud til vort eget bedste alle dage, så han kunne holde os i live, som han har gjort indtil i dag.
Find vores kirker og afdelinger