AHSAsian Faces of Adventist Mission forummet var velbesøgt.

Der skal kreativitet til for at nå Asien 

07.11.14 - Michael W. Campbell (dm)

Asien giver udfordringer til Syvende Dags Adventistkirken med store grupper af folk der ikke har modtaget kirkens budskab, og udover det også et verdenssyn der gør det svært at beholde nye vundne medlemmer, udtaler forskere og ledere af Adventistkirken.

De mange byer der ikke er nået i Asien har tjent som en brat opvågning for Adventistkirken til at engagere sig i at finde kreative måder hvorpå man kan relatere Adventisttroen til de lokale kulturelle kontekster.

Kirken Syd Asitiske-Pacific Division, som består af 14 lande, er et eksempel på de udfordringer der er med at opfylde det bibelske mandat om at dele Jesus med alle nationer og folkeslag. Divisionen har 1.2 millioner medlemmer som i et område med en total befolkningstal på omkring 1 milliard, hvor 856.000 af medlemmerne bor på Filippinerne.

"Vi priser Gud for de fremskridt han har givet os så langt, men vi har stadigvæk et kæmpe arbejde i at nå alle sproggrupperne," fortæller E. Douglas Venn, leder af Adventist missionen for divisionerne.

Venn bemærkede at Adventist budskabet kun har nået 15 % af de 7.106 sprog grupper der er i divisionens 14 lande. Divisionen strækker sig fra Pakistan i øst til Filippinerne i vest og inkludere bl.a. Myanmar, Cambodia, Laos, Indonesien og Singapore.

Måske den største udfordring som kirken står over for i Asien er i forbindelse med kirkens vækst og discipelskab, sagde mange af de 21 foredragsholdere under et forum med titlen "Asian Faces of Adventist Mission" som blev holdt på Adventist International Institute of Advanced Studies (AIIS) på Filippinerne fra den 30. oktober til den 1. november.

Foredragsholderne bemærkede at den overnaturlige verden er meget anerkendt i Asien. Dette skaber en natulig opposition til de religiøse realiteter, men asiaterne er også generelt åbne for at eksperimentere med andre religioner, specielt hvis det kan øge deres sociale og økonomiske status. Dette gør det meget let at døbe nye troende, men det betyder også at langsigtet vækst kun kan opnås igennem at fremhæve discipelskab og ved at kunne fastholde de nye medlemmer.

"Hvad mange folk ikke forstår, er at asiater har et karakteristisk verdenssyn der er forskelligt fra vestens," siger Oleg Zhigankov, professor på AIIAS.

Bruce L. Bauer, professor i mission på Andrews Universitet, siger at kreative metoder er nødvendige for at dele Jesus i Asien, hvor kristendommen faktisk kan blive beskrevet som en lokal religion, da vandringerne fra Abraham til Jesus fødsel foregik på det asiatiske kontinent.

Bauer sagde også at erfaringerne i Asien, vil tilbyde en bredere stemme omkring Adventistkirkens missionsarbejde.

"Er det ikke interessant at de emner der bliver behandlet i Syvende Dags Adventistkirken er ud fra en vestlig kontekst," siger han. "Imens emner der henvender sig til størstedelen af verdenen bliver forsømt. Vi har brug for de afrikanske og asiatiske stemmer sådan at deres emner bliver sat på agendaen.

Michael W. Campbell er adjunkt ved Adventist International Institute of Advanced Studies i Silang, Filippinerne. Hans speciale område er Adventiststudier.BIBELVERS

Rom 8,37
Men i alt dette mere end sejrer vi ved ham, som har elsket os.
Find vores kirker og afdelinger