donuts

Ejer af en Dunkin Donuts restaurant er anklaget for at diskriminere sabbatsholder

18.09.14 - af Andrew McChesney, News editor, Adventist Review (dm)

En amerikansk myndighed lagde torsdag i sidste uge sag an mod en franchisetager af en Dunkin Donuts restaurant, med den anklage at han tilbagekaldte en stilling som var blevet tilbudt en Syvende Dags Adventist, som afviste at arbejde fredag aften.

Adventisten Darrel Littrell, søgte om at arbejde på Dunkin Donuts i Arden, North Carolina, USA, december 2012, og han blev tilbudt stillingen at resturanchefen den 3. januar 2013, med besked om at han kunne starte den næste dag, fredag kl. 15.00. Littrell svarede at han ikke kunne arbejde fredag eftermiddag på grund af hans tro, han arbejder ikke fra solnedgang fredag til solnedgang lørdage. Som svar på dette trak restaurantchefen jobtilbuddet tilbage.

Myndigheden, som er ansvarlig for at håndhæve den føderale lov der gør det ulovligt at diskriminere imod jobsøgere eller medarbejdere på baggrund af religion, race, seksuelle overbevisning eller andre faktorer, sagsøgte restaurantchefen. Den føderale lov forbyder arbejdsgivere at nægte at hyre folk på baggrund af deres religion. Sagsanlægget blev indgivet efter at myndigheden havde opgivet at nå til et frivilligt forlig med restaurantchefen.BIBELVERS

Matt 6,34
Så vær da ikke bekymrede for dagen i morgen; dagen i morgen skal bekymre sig for det, der hører den til. Hver dag har nok i sin plage.
Find vores kirker og afdelinger