James AppelJames Appel

Når ebola bliver en del af dagligdagen 

12.09.14 – af Dennis Møller

Læs de gribende dagsbogs beretninger fra lægen James Apple og hans arbejde på Adventist hospitalet Cooper, i Liberias hovedstad Monriva. Dagbogs beretningerne ligger tilgængelige på ADRA Danmarks hjemmeside, og giver et direkte indblik i de farer og den frygt som sundhedspersonalet i de angrebne områder dagligt kæmper med.

Del 1:
Dagbog fra ebolaens land
James Appel er læge på adventisternes hospital, Cooper, i Liberias hovedstad Monrovia. Normalt arbejder han i Tchad, men blev midt i august 2014 sendt til Liberia for at aflaste kirurgen Gillian Seton midt i ebola-udbruddet. Adventisterne har besluttet at holde Cooper-hospitalet åbent på trods af sygdommen.
Læs mere...


Del 2:
Ebola alt for tæt på
Vi har haft så mange alvorlige tilfælde af malaria og blodmangel, at jeg i dag ikke er påpasselig. Ebola-epidemien gør, at mange forældre kommer i allersidste øjeblik med deres syge børn. Heldigvis har vi indtil nu været i stand til at redde de fleste af dem med blodtransfusioner og kinin. Så da jeg møder denne 10-årige pige, har min hjerne allerede bestemt sig for, at hun har malaria. Hovedpine, feber, appetitløshed, ingen diarré eller opkast. Jeg tjekker hendes øjne for at se, om hun har blodmangel ligesom alle de andre. Normalt er iris bleg, hvis barnet lider af blodmangel. Pigens er blodrød.
Læs mere...BIBELVERS

1 Thess 5,12-13
Brødre, vi beder jer om at skønne på dem, der slider iblandt jer og står i spidsen for jer i Herren og vejleder jer.
Find vores kirker og afdelinger