Køge kirkeEn skoleklasse i en Adventistskole i Lviv, Ukraine.

Uroen i Ukraine vil ikke have indflydelse på 13. Sabbatskollekt 

11.09.14 - af Andrew McChesney, News editor, Adventist Review (dm)

Ledere af Syvende Dags Adventistkirken forsikrede tirsdag at den specielle verdensomspændende kollekt der bliver optaget den sidste lørdag i september, som skal bruges til at åbne eller udvide skoler i Ukraine, vil blive brugt til lige præcis dette, og at de ikke vil blive påvirket af uroen i Ukraine.

Den trettende sabbatskollekt, som bliver indsamlet i slutingen af hvert kvartal, i alle kirkerne rundt om i verdenen hos Syvende Dags Adventistkirken, er denne gang øremærket til at gå til Euro-Asien divisionen, som inkluderer Ukraine, Rusland og mange andre tidligere sovjetrepublikker.

En del af det indsamlede beløb vil blive brugt til at bygge skoler i de ukrainske byer Lviv, Vinnytsia, Cherkasy og Novomoskovsk.

"Vi tror fuldt og fast på at ingen af projekterne vil blive berørt af den nuværende politiske uro i Ukraine", udtaler en talsmand for Euro-Asien divisionen. "Skolerne er i gang med at blive bygget og selvom at de ikke er færdige er der allerede folk der spørger om deres børn kan blive skrevet op."

Denne udtalelse er kommet efter at flere har udtrykt bekymring omkring at de ikke vil give penge til projekter i Ukraine, når de ikke ved om projekterne bliver til noget.

"Vi forstår bekymringerne omkring disse projekter i Ukraine", siger talsmanden. "Vi takker for jeres bønner og vil gerne forsikre jer om at alle pengene vil komme de oplyste projekter til gode, og ingen af dem vil blive misbrugt."

De fire ukrainske skoler er placeret i den vestlige del af landet, en hel verden væk fra den vold der har hærget i Østukraine de seneste måneder.

Se herunder er en video der fortæller om hvad midlerne der bliver indsamlet til den 13 sabbatskollekt skal gå til:BIBELVERS

Fil 2,5
I skal have det sind over for hinanden, som var i Kristus Jesus.
Find vores kirker og afdelinger