Køge kirkeDer var god dansk stemning under camporeen.

Sol, sommer og Camporee

07.08.14 - af Dennis Møller

Forventningens glæde er ofte den største siges der, og forventninger var der i overflod af da 2.500 spejdere og frivillige tog afsted til Camporee i Holland i slutningen af juli. Flere års planlægning og forberedelser skulle nu kulminere i en uges uforglemmelig lejr, som skulle prøve at imødekomme alles forventninger.

Denne camporee levede op til mange af forventningerne: godt vejr, sjove aktiviteter, hyggeligt fællesskab, nye venskaber, møde gamle venner, inspirerende taler og en flot dåbsgudstjeneste hvor to fra Finland, en polak og en serber valgte at blive døbt lørdag eftermiddag.

Køge kirkeEt par dage var der fælleslejrbål og underholdning efter aftenmødet.

Den danske delegation bestod i år af 150 spejdere og førere, der alle gjorde sit til for at vise resten af divisionen hvad dansk spejderkultur er, og igen i år høstede den danske lejr og indsats roser fra mange sider.

Der er altid interessant at se hvordan de forskellige nationer vælger at udtrykke sig både i udtryk men også igennem lejrarbejdet, i år tiltrak især Polen sig en del opmærksomhed da de valgte at deres indgangsportal skulle være en vindeport, som hver aften blev lukket og der blev udstationeret to vagter til at "vogte den" i løbet af natten. Finland havde valgt at tage deres egen sauna med, i skikkelse af et telt med brændeovn i, og letterne byggede med flot pionerarbejde et over 30 meter langt bord. 

 

Køge kirkeEssi Leinonen fra Finland var 1 ud 4 der blev døbt i Holland.

Taleren for lejren var Jonatán Tejel Subirada, leder af spejderarbejder for Generalkonferencen, han snakkede over nogle daglige emneord som blandt andet mod og tålmodighed. Hans taler blev introduceret af en dramagruppe fra Letland som inden Jonatán leverede sit budskab, illustrerede nogle dagligdags situationer hvor man kunne blive udfordret omkring disse emner, og hvordan man kunne takle disse.

Patrick Beckhaug, fra Roskilde Trop sagde om lejren:
"En ting som jeg synes har været sjovt er at man møder sine danske og udenlandske venner, og en anden ting er det er meget spændene er at møde andre kulturer og se hvordan andre spejdere rundt omkring i verden holder spejder. Og det at man på en lejr udvikler en internet volapyk hilsen når man mødes så man siger "nokia - sauna" til hinanden, er sjovt."

Lærke Rambäck fra Nærum trop:
"Det har været sjovt, det har været hyggeligt, det har været en god camporee. Jeg vil huske aftnerne omkring lejrbålet, de har været hyggeligt. Det har også været sjovt at møde nye mennesker fra andre lande."

 

Køge kirkeSom sædvanligt gjorde danskerne intet for at skjule hvor de kommer fra. 

Alexander Bjørnsfeldt, Staben – medarbejder på Camporee Lejravisen:
"Jeg synes at det har været en god Camporee, hvor mange har lært nye mennesker at kende, og opbygget gode venskaber. For mig personligt har det været en sjov oplevelse at være med bag kulisserne og interviewe nogle af de store drenge."

Joakim Ott, Svanevej trop:
"Camporeen var spændende og sjov, fordi du møder mange nye mennesker og gamle gode bekendtskaber. Jeg vil huske fællesskabet imellem spejder og Gud og de sjove filme de viste i teltet, det var rigtigt sjovt. Markedsdagen var det bedste, fordi du kan lave hvad du vil, du kan sælge hvad du vil, eller hvis ikke du vil være der kan du gå, så man føler sig helt fri."

Det er en flok glade, tilfredse og trætte spejdere der nu er tilbage i Danmark, og alle ser nu frem imod 2018 hvor briterne er værter for den 12. TED Camporee.

Under lejren blev der udgivet en lejravis, hvor man kan læse om hvad der foregik de forskellige dage på lejren:

The Daily Explore 30. juli
The Daily Explore 31. juli
The Daily Explore 1. august
The Daily Explore 2. august
The Daily Explore 3. august
The Daily Explore 4. august



BIBELVERS

Rom 12,1-2
Så formaner jeg jer, brødre, ved Guds barmhjertighed, til at bringe jeres legemer som et levende og helligt offer, der er Gud til behag – det skal være jeres åndelige gudstjeneste.
Find vores kirker og afdelinger