Raafat KamalRaafat Kamal med frue Heidi.

Raafat Kamal er valgt til ny formand for den Trans-Europæiske Division i Syvende Dags Adventistkirken

01.07.14 – af Miroslav Pujić , tedNEWS (dm)

Pastor Raafat Kamal, 50 er i dag den 10. juni, blevet valgt til ny formand for den Trans-Europæiske Division (TED) i Syvende Dags Adventistkirken. Kamals navn blev anbefalet af TED's hovedbestyrelse den 27. juni og valgt i dag af Generalkonferencens hovedbestyrelse.

"Jeg er beæret over at blive valgt til denne stilling, og jeg accepterer den med oprigtig taknemlighed", siger Kamal," jeg ser frem til at arbejde med TED holdet, unionerne og deres ledere med at gøre Gud kendt rundt om i vores samfund i Europa og bringe ære til Hans navn. Jeg tilgår denne nye opgave i bøn," konkluderer Kamal.

Pastor Kamal's efterfølger Dr Bertil Wiklander som har været formand i 19 år, den længst siddende formand i TED's historie. Wiklander har besluttet at gå på pension og flytte tilbage til Sverige med udgangen af juli måned.

Som en kommentar på udnævnelsen siger Wiklander, "Jeg er begejstret over valget af min efterfølger Pastor Raafat Kamal. Vi har arbejdet tæt sammen i mange år, og jeg kender ham som en der er dybt engageret i kirken, dets budskab og mission. Han har en bred uddannelse og stor international erfaring. Sjælendt har en formand tiltrådt med en så stor viden om divisionen som han har. Han kombinerer et brillant sindelag med en ekstraordinær ydmyghed. Jeg ved hans store byrde er at se kirken vokse i Europa. Jeg vil give ham al min støtte i fremtiden. Jeg ønsker ham og hans kone Heidi, Guds rige velsignelse."

Kamal er oprindeligt fra Libanon, men har boet og arbejdet i England, Norge, Pakistan og Iran. Han er gift med Heidi Kamal Kendel fra Norge, uddannet sygeplejerske. Parret har to døtre.

Pastor Kamal er ordineret præst, med en kandidatgrad i Business og teologi, og har fire post-graduate degrees i blandt andet Systematisk teologi.

Igennem hans karriere for kirken har Kamal arbejdet 4 år som lærer og skole administrator og 18 år hovedsageligt i administrative ledelses stillinger. Hans stilling de sidste syv år og indtil han udnævnelse som formand, var som leder af tre afdelinger i TED samt assistent for Wiklander.

TED har 23 medlemslande i Europa, der iblandt Danmark. Der er 84.000 medlemmer ud af en befolkningsgruppe på 202 millioner.BIBELVERS

Rom 4,21
… og var fuldt overbevist om, at det, som Gud har lovet, har han også magt til at gøre.
Find vores kirker og afdelinger