HLG

Congolesere samlet til sangfestival og åndeligt fællesskab 

09.06.14 – Tekst og billeder: Sven Hagen Jensen

Mens solen skinnede fra en skyfri himmel lød den smukke sang indenfor såvel som udenfor – ægte, melodisk og uden kunstige virkemidler og forstyrrende forstærkere og musikinstrumenter – en pris til Gud – en fryd for øret – en glæde for alle.

HLG

Den evangeliske Congoweekend for adventister og deres venner blev en berigende oplevelse, da ca. 100 nydanske congolesere var samlet på Himmerlandsgården i pinsedagene til sangfestival og åndeligt fællesskab. Sabbatskole og gudstjeneste på kinyarwanda og et væld af sang indslag på swahili og kinyarwanda fyldte programmet. Faida fra Skærbæk underviste under bibelstudiet og Yvonne fra Haderslev prædikede Guds ord ved gudstjenesten. Else, Ingelis, Helga, Claus og Jocelyn havde programmer for børnene og de unge, som udgjorde 40% af deltagerne. Om søndagen underviste John og Sven i privatøkonomi og kristne værdier for nydanskere i deres nye omgivelser. 

HLG

Mange af congoleserne er ved at være velintegrerede i deres lokale menigheder, selvom flere stadigvæk kæmper med sproget. Men det er en unik velsignelse også for dem at kunne få lov at synge, aflægge deres personlige vidnesbyrd og lytte til Guds ord på deres eget sprog. Formålet med denne weekend var også at fastholde teenagerne og de unge i de kristne værdier, som de kom med hjemmefra, inden de mødte det afkristnede og underholdningsfokuserede danske samfund. Det var dejligt at se så mange unge være med i fællesskabet, om det så var i opvasken, hjælp med oversættelsen eller blot til møderne. 

HLG

Søndag efter middagsmåltidet var værelserne gjort rene, alt pakket og deltagerne steget om bord på de tre busser, som bragte dem tilbage til Sønderjylland, Midtjylland og Nordjylland. Men inden da have man været rundt med kram og klem og fået sagt farvel til nye såvel som gamle venner. "Hvad var det bedste ved weekenden?" – "At synge sammen", "At være sammen med vores venner", "Fællesskabet", "At kunne dele Guds ord med hinanden." BIBELVERS

Es 4 8,18
Og jeg og de børn, Herren har givet mig, er tegn og varsler i Israel fra Hærskarers Herre, der bor på Zions bjerg.
Find vores kirker og afdelinger