Paul BirchJanos kovacs-Biro under gudstjenesten.

Årsmøde: STEMNINGSBILLEDE #3

31.05.14 - Af Walder Hartmann / Foto Per Arild Struksnes

Netop nu genlyder området på Himmerlandsgården af unge, glade stemmer. Vejlefjordskolens kommende 2g klasse er ved at fortælle om et spændende klasseprojekt, der skal føre dem til Rwanda i sommeren 2015. De har allerede sat sig godt ind i forholdene, kan man høre, og deres medbragte pakker med speltbrød, går som varmt brød – selvom de er dybfrosne. Adventister har altid været gode til at sponsorere missionsprojekter. Det er dejligt at vide, at missionstanken lever – også blandt Adventistkirkens unge.

Det har været en begivenhedsrig dag så langt. Den begyndte ved flagstangen i morges, hvor Dannebrog gik til tops efterfulgt af nogle meditative tanker omkring det at erkende stykkevis og delt, medens vi er her på jorden, for siden at skulle møde Gud ansigt til ansigt. Lidt synd at morgenandagterne ikke formår at samle mere end ca. 25 af de mange deltagere, som bor på området.

Paul BirchBørnekoret synger under gudstjenesten.

 Til gengæld var mødeteltet fyldt allerede under sabbatsskolen, hvor Paul Birch igen formåede at engagere forsamlingen med væsentlige tanker omkring Kristus og Loven. Da gudstjenesten blev indledt med salmen: Lover den Herre..., fornemmede de ca. 800 fremmødte, at noget stort var i vente. Masser af sang og musik var med til at hylde Gud. Hvor har vi mange musikalske talenter og hvor findes der megen opløftende musik. En lille japansk pige tryllebandt med sin violin og islandske Inger fik os til at fornemme en forsmag på de himmelske klange, da hun sang Herrens Bøn.

Dagens prædikant chokerede de fleste, da han indrømmede at være gift to gange – dog med den samme kvinde og med få dages mellemrum i to forskellige lande. Til gengæld formåede han igen at gribe enhver med sit budskab om Den enkle Frelse. Hvorfor vil vi gøre det så svært, når det er så enkelt: Gud elsker alle – og vi skal bare tage imod hans kærlighed. Janos' stærke beretning om hans søsters erfaring gik lige til hjertet – hans moderne udgave af beretningen om Abraham, der skulle ofre, fik os til at forstå, at selv om Gud måtte kræve det bedste af os, så giver han os noget, der er meget bedre i stedet.

Paul BirchLise og Niels Rechter bliver interviewet af kommen 2g'er om deres oplevelser i Rwanda.

Det blev den bedste årsmødegudstjeneste i årevis – i hvert fald for mig!

Dagen er ikke omme endnu. Igen i eftermiddag lyttede vi til Janos Kovacs-Biro, der fortalte om sit liv i missionens tjeneste. Man skal ikke være gjort af en speciel støbning for at klare de udfordringer, som han har været udsat for. Man skal blot stole nok på Gud.

Om lidt skal vi til dagens sidste begivenhed. En koncert med 4-Given. Det bliver stort!BIBELVERS

Luk 15,17
Da gik han i sig selv og tænkte: Hvor mange daglejere hos min far har ikke mad i overflod, og her er jeg ved at sulte ihjel.
Find vores kirker og afdelinger