Paul BirchPaul Birch levere sit budskab torsdag morgen.

Årsmøde: STEMNINGSBILLEDE # 1

30.05.14 - Af Walder Hartmann / Foto Per Arild Struksnes

Det er allerede blevet fredag morgen. Det begynder at summe af liv i alle kroge på Himmerlandsgården. Snart er en ny mødedag i gang.

Når man har været til årsmøde næsten hver sommer siden 1951, er det overraskende, at åbningsmødet virker lige overvældende. Varme håndtryk og mange knus, hvor hvert enkelt vidner om relationer i tiden, der gik; men også mange nye ansigter og forsigtige smil, der udtrykker: Jeg vil også gerne være med i fællesskabet.

Janos kovacs-BiroJanos kovacs-Biro underviser torsdag formiddag i kursustiden.

Den første aften er det svært at holde tankerne fast omkring en idé. Vi sidder ved siden af Paul Birch, der sammen med sin Marit, aflægger fædrelandet og familien nogle dages besøg. 14 år har han nu tilbragt uden for landets grænser. Først var det Australien og nu USA, der nyder godt af Pauls teologiske indsigt. Allerede da han som ung knægt deltog i studiekredse hjemme i vores dagligstue, vidste vi, at han kunne forklare begreber, som vi andre havde svært ved at tumle.

At sidde ved siden af ham og deltage i fællessangen er en oplevelse i sig selv. Pludselig dukker billedet af Hjemlandskvartetten op. Synge kan de stadig både Paul og Marit.

Hvis man kom til årsmøde med den tanke, at mission hører fortiden til – eller at alting var bedre i gamle dage – så har årsmødet allerede rykket gevaldigt ved i alt fald mine ideer. Divisionens repræsentant ved dette årsmøde – oprindeligt formand i Ungarn, men nu missionsleder i hele vores region, får alle de udtryk og begreber, som har været en del af min hverdag i så mange år, til at blive helt nye visdomsord, der får mig til at indse, at der brug for nytænkning og omformulering, hvis Gud skal have nogen gavn af mig i afslutningen af hans værk på jorden.

4Given4given fra Slovenien synger til torsdags morgenmøde.

Hele torsdagen var én lang kæde af inspirerende og varmende oplevelser. Varmen sørger Vorherre for i disse dage, da solen skinner fra en skyfri himmel, men også den fortsatte strøm af ord varmer. Både når de lyder fra besøgende talere, diverse undervisere eller sociale gæster ved mødeteltet eller på campingpladsen.

Torsdagens perle synes jeg blev leveret af Paul Birch, der fastslog at; Kristen teologi dur kun, hvis den leder til et kristent liv.

Det er fredag, nu summer det af liv alle steder. Jeg må ud for at samle inspiration til mit næste stemningsbillede.BIBELVERS

Ordsp 6,32
Den, der begår ægteskabsbrud, er uden forstand; sådan gør kun den, der vil ødelægge sig selv.
Find vores kirker og afdelinger