EU

Adventister opfordrer Søndagsalliance til ikke at diskriminere

29.04.14 - af ANN staff (dm)

En alliance der promoverer et balanceret arbejds- og socialt liv i Europa gentager deres opfordring for en arbejdsfri søndag ved en konference der fandt sted i januar, i Bruxelles, Belgien. Den Europæiske søndagsalliance, en koalition af nationale søndagsalliancer, fagbevægelser, borgerorganisationer og trossamfund, blev etableret i 2011 og begynder at få lidt opmærksomhed i EU parlamentet, men forstætter med at give problemer til fortalere for religionsfrihed.

Ved den anden arbejdsfrie søndags konference, lancerede alliancen en forpligtelseserklæring målrettet nuværende og kommende medlemmer af EU parlamentet, der skal få lovgiverne til at promovere et lovindgreb der "respektere søndag som hviledag" og garantere rimelige arbejdstider. Økonomer argumentere side om side med religiøse minoriteter i Europa, i blandt dem muslimer, jøder og Syvende Dags Adventister, at et sådan forslag vil kunne krænke ytringsfriheden og religiøse trospunkter.

"Millioner af europæer der tilhører religiøse minoriteter kan blive berørt af en evt. EU søndags lov," siger Liviu Olteanu, leder for religionsfrihed i Adventistkirkens Inter-Europæiske Division (EUD). I en nyhedsopdatering fra den 21, januar gav EUD sin støtte til Hannu Takkaula, et finsk medlem af EU parlamentet som havde talt imod arbejdsfrie søndage. "Lovgivning må aldrig diskrimere på baggrund af religion. En lov der gør søndag til en arbejdsfri dag, gør lige præcis det," udtaler Takkaula.

I 2011 sagde Raafat Kamal, leder for religionsfrihed i Adventistkirkens Tran-Europæiske Division "vi støtter idéen med at folk har brug for en hviledag for at sikre en sund arbejds-fritids balance," men "samtidigt vil vi sikre os at dem som ikke holder søndag som en hviledag også vil blive respekteret."

Olteanu opfordrer nu medlemmer af EU parlamentet til "ikke at gribe ind i sager der er relateret til religionsfrihed, at foreslå eller acceptere love der har konsekvenser for religionsfrihed for religiøse minoriteter."

 

 BIBELVERS

Mark 6,2
Og da det blev sabbat, begyndte han at undervise i synagogen; og de mange tilhørere blev slået af forundring og spurgte: »Hvor har han alt det fra? Hvad er det for en visdom, der er givet ham? Og hvad er det for mægtige gerninger, der sker ved hans hænder?
Find vores kirker og afdelinger