Adventistpræsten Antonio MonteiroAdventistpræsten Antonio Monteiro sammen med sin familie.

Monteiro besøger Syvende Dags Adventistkirkens hovedkontor i USA

24.04.14 – af Claude Richli/Adventist World (dm)

Adventistpræsten Antonio Monteiro, der fornyligt blev frigivet fra et fængsel i Togo, takkede personalet ved Syvende Dags Adventistkirkens hovekontor og medlemmerne i hele verdenen for deres støtte, det gjorde han da han prædikede under en andagt den 18. februar tidligere i år da han besøgte hovedkontoret. Talen var en del af en uge langt besøg i området for Monterio, hans kone og to sønner.

I et interview med Adventist Review, forklarede Monteiro, som blev frigivet i januar efter 22 måneders bag tæmmer, hvor mange lighedspunkter han ser imellem hans oplevelse og den bibelske historie om Josef: "Jeg troede aldrig at jeg vil forlade min fængselscelle og ende op med at besøge Generalkonferencen. Efter kampen kommer belønningen," sagde han. Monteiro fortalte at da han tog til Togo som missionær følte han en byrde for at hjælpe kirken til at blive bedre kendt i landet. Hans oprindelige idé med at besøge embedsmænd i regeringen for at gøre dem bekendte med kirken, endte desværre med ikke at hjælpe noget. Men nu efter hans fængselsophold tiltrak den nationale presse, anerkender han at Gud brugte fængselsopholdet til at ændre indtrykket af kirken i landet.

Selv hans fødested i Kap Verde, har Monteiros sag fået opmærksomhed fra højeste sted. Som et resultat af hans frigivelse blev han inviteret til at møde landets præsident, justitsminister og andre medlemmer af regeringen som hjalp til med at få ham frigivet. Da han var i fængsel opdagede han at han var der af en grund og det var at hans medfanger endte med at blive hans menighed.

To gange om ugen holdt han bede møder og han holdt bibelstudier for en gruppe på 15 til 20 personer. Imens han var fængslet uddelte han bibler, såvel som mange udgaver af bladet Adventist World. Da Monteiro forlod fængslet, efterlod han mange liv der var blevet forandret igennem hans mission og Helligåndens vejledning.BIBELVERS

Matt 24,44
Derfor skal I også være rede, for Menneskesønnen kommer i den time, I ikke venter det.
Find vores kirker og afdelinger