Robert E. LemonRobert E. Lemon rapportere om bedrageriet

Adventistkirken bedraget for 500.000 dollars

Elizabeth Lechleitner/ANN (dm)

Nye detaljer er blevet frigjort om et sofistikeret cybertyveri der har bedraget Syvende Dags Adventisternes Verdenskirke for omkring 500.000 dollars (ca. 2.700.000 kr). Det hele skete under en 4 ugers periode i slutningen af sidste år.

Ledere af kirken siger at svindlerne kom i besiddelse af et password, som de brugte til at hacke sig ind på en gmail konto tilhørende en af kirkens medarbejdere som var autoriseret til at kunne godkende pengeoverførsler. Ved at udgive sig for at være denne person, uden vedkommendes viden, sendte svindlerne e-mails til økonomiafdeling hos Syvende Dags Adventisternes Verdenskirkes hovedkontor, der godkender pengeoverførsler på vegne af en kirkens entiteter. Et smart filtrering system udviklet af svindlerne markerede alle svar e-mails, med bekræftelse på overførslen, fra finansafdelingen som læste og slettet, og dermed fik medarbejderen hvis e-mail adresse var hacket ikke disse e-mails i sin inbox. Samtidigt hvidvaskede svindlerne midlerne fra de 16 overførsler via personlige bankkontoer til 5 uvidende ofre.

Kirkens økonomiafdeling opdagede svindlen efter man blev mistænksom over den voksende højre rate af transaktioner og også en alarm fra en af de involverede banker. Svindlerne stoppede hurtigt deres aktiviteter forbundet med den hackede e-mail konto og de 5 private bankkonti.

Der er ingen indikation på at nogen medarbejdere har været involveret i nogen uetiske handlinger, og ingen af kirkens e-mail servere eller bankkonti har svindlerne haft adgang til under bedrageriet.

"Det har været meget svært når der sker sådan noget for os i økonomiafdelingen," udtaler Robert E. Lemon, kasserer på Syvende Dags Adventisternes hovedkontor. "Vi vil gerne takke hvert enkelt medlem for deres trofasthed og anmode om at de vil bede Gud om at hjælpe os med at beskytte hans midler i et skiftende online miljø for bedragerier."BIBELVERS

Joh 10,28
og jeg giver dem evigt liv, og de skal aldrig i evighed gå fortabt, og ingen skal rive dem ud af min hånd.
Find vores kirker og afdelinger