Sziget

På festival i Ungarn

20.03.14 – af Krisztián Ömböli, Judy Plaatjes/tedNEWS (dm)

Forstil dig at 350.000 mennesker fra hele Europa er samlet på et sted. Forstil dig at være iblandt dem, interagere med dem. Måske du er den eneste forbindelse til Jesus de nogensinde vil møde.

Hvert år finder Sziget Festivalen, en af de største musikfestivaler i Europa, sted i Ungarn og sidste sommer besluttede en gruppe lokale adventist unge at tage del i festivalen for at gøre en forskel. Som en del af deres 'Festival mission', gjorde de deres tilstedeværelse kendt med at de fokuserede deres opmærksomhed mod at møde deltagerne, engagere dem i samtaler, tilbyde dem et sted til hvile og tilflugt og dele evangeliet med dem på en praktisk måde. "Te for sjælen" var et telt inde på festival området hvor unge kunne tage et hvil, drikke noget te og have en samtale med unge frivillige og med hindanden. Hver dag kom mere end 100 personer for at snakke om livets store spørgsmål, og mange kom tilbage på et senere tidspunkt fordi de havde flere spørgsmål. Mere end 1000 personer kom forbi for at snakke under festivalen og hovedemnerne der blev diskuteret var religion, Gud, tro og moral.

Andre side projekter havde også fokus på det sociale liv på festivalen. Der blev skabt kontakt til andre organisationer, hjælp blev givet til dem der havde behov for det på grund af deres store indtag af alkohol og folk der var blevet skadet kom til teltet for at modtage førstehjælp.

Hoved formålet for de unge adventister var at skabe kontakt med unge og vedligeholde disse kontakter når festivalen var slut og alle var taget hjem. Dette viste sig at være svært da mange kom fra udlandet, men gruppen føler at Gud har velsigenet deres festival mission og de ser frem til at gentage det til sommer.

 BIBELVERS

Zak 3,4
Da sagde englen til dem, der stod foran ham: »Tag de snavsede klæder af ham.« Til Josva sagde han: »Se, jeg fjerner din skyld fra dig og giver dig festklæder på.«
Find vores kirker og afdelinger