Fælles udtalelse fra de russiske og ukrainske adventist ledere opfordrer til at bevare freden

11.03.14 - af ANN staff (dm)

En udtalelse fra top ledelsen i Syvende Dags Adventistkirken i Rusland, Ukraine og andre østeuropæiske nationer inviterer kirkens medlemmer og "alle med en god vilje" til at deltage i en "forsonings mission" eftersom den politiske krise i Ukraine eskaleres.

I februar, opfordrede Viktor Alekseenko, formand for adventistkirken i Ukraine, adventister til at bede for Ukraine. Han opfordrede også til at undgå at provokere både på gaden og på de sociale medier hvor han henstillede at kirkens medlemmer ikke skulle skrive provokerende kommentarer.

Alekseenko er en af kirkens ledere der har underskrevet udtalelsen, som opfordrer adventister og medlemmer af kirkefælleskabet til at hjælpe med at "genskabe menneskelig værdighed, lighed og enighed igennem Guds nåde."

Uddrag fra udtalelsen:
Vi opfordrer alle medlemmer af Syvende Dags Adventistkirken til at afstå fra at deltage i politiske udtalelser og aktioner der kan eskalerer spændingen. Vi inviterer alle personer med en god vilje til at deltage i at bevare freden, at konstant bede for en fredlig løsning på alle konflikter, ligesom at skabe en atmosfære med broderskab og samarbejde, at medvirke til forståelsen af de forskellige kulturer og ideologiske systemer for at opbygge en god relation imellem folk af alle racer, nationaliteter, religion og politiske ståsted.

Udtalelsen er underskrevet af Syvende Dags Adventistkirkens Euro-Asiatiske division, samt unionerne i Hviderusland, Kaukasus, Rusland, Moldova og Ukraine.BIBELVERS

Sl 119,11
Jeg gemmer dit ord i mit hjerte, for ikke at synde mod dig.
Find vores kirker og afdelinger