Priscah JeptooJanos Kovacs-Biro under et tidligere arrangement.
Foto: Samuel Cederström/ADAMS

Begyndelse med mening

24.02.14 – af Kim Hagen Jensen (dm)

Som afslutning på en stor eksperimenterende evangelisk kampagne i Odense, som blandt andet inkluderede at vise Henry Stober's skabelses film og foredrag på universitetet, havde Janos Kovacs-Biro, leder af missionsarbejdet i den Trans Europæiske Division, i løbet af to uger i januar en serie evangeliske møder.

Målgruppen var kontakter som var man kom i kontakt med i forbindelse med at skabelsesfilmen blev vist, kontakter fra andre udadvendte kirke projekter, ægtefæller til Syvende Dags Adventistmedlemmer og unge som overvejede at tage en beslutning for Jesus. Målet med mødeserien var at opbygge troen på Jesus og lave en appel for at deltagerne skulle tage en beslutning for at blive døbt.

Selvom der blev uddelt 10.000 flyers, annonceret 3 gange i en avis og inviteret kontakter fra filmprojektet, så var alle dem der mødte op nogen som kirken allerede var i kontakt med igennem udadvendte projekter. Der kom imellem 20 og 40 hver aften og af dem var fem ikke medlemmer af kirken og fem var ikke døbte teenagere.

Serien der omhandlede 18 emner havde titlen "Begyndelse med mening & Fremtid med håb". Kovacs-Biro fortalte Guds historie fra skabelsen til den nye jord, og dækkede også nogen af de store emner fra de 28. trospunkter og appellerede til tilhørende at tage den syvende dag til sig som sabbat samt at tage beslutning om at følge Jesus og blive døbt. Kovacs-Biro stil var at bruge historier fra bibelen og hverdagen som han bakkede op med PowerPoint slides.

Som et resultat af mødeserierne, tog de fleste af gæsterne en beslutning om at integrere sabbatten i deres liv, to personer som tidligere havde overvejet at tage dåb har nu taget beslutningen.BIBELVERS

Ruth 1,16
Men Ruth svarede: »Du må ikke tvinge mig til at forlade dig og vende tilbage. Nej, hvor du går hen, vil jeg gå, hvor du bor, vil jeg bo; dit folk er mit folk, og din Gud er min Gud.
Find vores kirker og afdelinger