Priscah Jeptoo
TOSC under en af deres teologi diskussioner. 

Ordination: Studierne er afsluttet, nu skal der findes løsninger

29.01.14 - af ANN staff (dm)

Mindst 10 af Syvende Dags Adventistkirkens 13 verdensdivisioners udtaler at de enten vil anbefale ordination af kvinder eller vil tillade det i nogle dele af verdenen uden at det skader kirkens sammenhold.

Disse anbefalinger blev afsløret i sidste uge da Theology of Ordination Study Committee (TOSC) (på dansk: den Teologiske Forskningskomite om ordination) mødtes til deres tredje studie møde.

Syvende Dags Adventistkirken er midtvejs i et 5-års studie om den bibelske teologiske fundament omkring ordination og om hvordan dette forholder sig til køn og dets betydning for om kvinder kan blive ordineret. I øjeblikket anerkender verdenskirken ikke at kvinder kan blive ordineret til præster.

Den 5-årige proces blev sat i gang ved Syvende Dags Adventisternes verdenskirkes genrealkonference i 2010. Hver af Adventistkirkens 13 verdens divisioner har nedsat deres egne bibelske forskningskomiteer og har givet deres anbefalinger til TOSC. TOSC har tidligere afholdt 2 uge lange studier sessioner, og et fjerde og sidste er planlagt for juni i år.

Sidste uges møde, fra den 21. til 25. januar, havde præsentationer om teologi og beskrivelser om at finde en fælles forståelse omkring ordination i forhold til køn. Dokumenterne fra alle møder kan læses her.

Artur Stele, formand for TOSC og leder af Syvende Dags Adventistkirkens Bibel research institut, fortale de delegerede om fredagen at tiden for studier omkring dette emne nu var afsluttet. "Fra nu af bevæger vi os i en ny retning, fra nu af, inklusiv juni mødet, vil vi lede efter løsninger," sagde Stele.

Diskussionerne har til tider været intense men er blevet ført med respekt for hinanden.

"Disse møder har budt på meget ærlig, faktisk ekstrem ærlig, beskrivelser af hvordan de forskellige parter ser på sagen," fortæller Stele til Adventist Review. "Jeg tror at alle som har deltaget i denne proces er kommet med et ægte ønske for at finde ud af hvad Guds ord lærer os, og hvordan vi kan finde løsninger der tillader kirken at forblive fokuseret på dens mission. Jeg er tilfreds med at se at der er kommet en voksende forståelse af kammartskab i løbet af vores arbejde undervejs."

Ved det endelige TOSC møde i juni, er det forventet at komiteen vil komme med anbefalinger til Syvende Dags Adventistkirkens ledelse til det årlige forretningsmøde i oktober. Derfra vil der komme en anbefaling til den næste generalkonference session i 2015.BIBELVERS

Sl 89,2
Om Herrens store godhed vil jeg synge for evigt, i slægt efter slægt skal min mund forkynde din trofasthed.
Find vores kirker og afdelinger