NG
Lotte Rechter holder åbningstale i Happy Hand

Ny genbrugsbutik kommet godt fra start

09.01.14 – af Andreas Müller / Foto Thomas Müller

Der var gråt og koldt på gaden, men hjertevarme indenfor, da Aalborgs nyeste genbrugsbutik, HappyHand på Vesterbro 93, åbnede i søndag den 8.december. Ca. 40 mennesker var mødt op, da Thomas Müller, Adventistkirkens landsformand, klippede snoren. Han havde ros med til de frivillige, som de sidste par måneder har kæmpet med at få butikken gjort klar: "Jeg er glad for, vi I vores kirke kan vise et ansigt udadtil, og så I så flotte rammer," sagde han blandt andet.

Initiativtageren, Lotte Rechter fra Stae, var både glad og spændt: "Der er 22 genbrugsbutikker i Stor-Aalborg, så hvorfor endnu en? Fordi vi foruden at rejse penge til trængende i den tredje verden også vil skabe en lille oase her i byen, hvor man kan komme ind og hygge sig en lille stund."

Dette er adventisternes anden HappyHand-butik. Den første blev åbnet i København for et år siden på initiativ af en gruppe af kirkens medlemmer, der tidligere havde stået for at dele suppe ud til hjemløse.

hh2 li

Alt overskuddet i butikken går til forskellige projekter i den tredje verden, men også trængende herhjemme får glæde af salget af det tøj, boligudstyr og nips, der er på hylderne. Når butikken efterhånden giver overskud, er meningen, at den skal bruges som base for socialt arbejde i byen, fx varmt tøj til hjemløse eller sunde madpakker. En dag om ugen er der også "præstens dag," hvor man gratis kan bestille tid til en samtale.

En af de frivillige, Lillian, forklarer også, hvorfor hun var kørt hele vejen fra Østervrå for at hjælpe til: "Fordi jeg synes konceptet med, at det ikke kun er en butik – men også alt det andet – det lyder spændende. Og det har jeg lyst til at være en del af."

hh3 li

Noget tyder på, det vil lykkes. Der var fyldt godt op med kunder på åbningsdagen, og de første tre dage blev der omsat for dobbelt så meget, som man havde regnet med. De frivillige medarbejdere kan være tilfredse med den indsats, de har lagt i stedet, og der er en glad stemning i butikken.

Man kan komme forbi og se på varerne mandag-torsdag kl. 13-18. "Og vi kan altid bruge nogen, der vil give en hjælpende hånd i butikken," slutter Lotte Rechter af.BIBELVERS

Rom 5,8
men Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere.
Find vores kirker og afdelinger