Familiweekend
Nogle gange har vi brug for at se tingene lidt fra oven og i et større perspektiv! Victor Marley underviser på familieweekenden.

Familieweekend afholdt med stor succes

07.10.13 - af Anne-May Müller / Foto: Jens Morten Øster, Thomas Müller

"Det har været fantastisk at se, hvordan familieweekenden påvirker børnene. De hygger sig, lærer nye at kende, og så er det så dejligt at se, at de får nogle kristne venner. Dem har de ikke mange af i forvejen. Vi voksne blev inspireret til at skabe et bedre åndeligt miljø i familien, og vi fik konkrete råd til mere andagtstid i familien." Sådan lød det fra en af familierne der havde sat en weekend til side til at tage på familieweekend på Himmerlandsgården den sidste weekend i september. Og ud fra de andre deltagere at bedømme, så var der mange, der nød inspirationen vi fik fra Gry og Victor Marley, der underviste på en kreativ, inspirerende og utrolig vedkommende måde.

Familiweekend
Victor Marley og Gryne Marley var utrolig gode og kreative til at formidle til både børn og voksne!

Både børn og voksne var deltagere, når der var andagter og gudstjeneste, og altid var der aktive ting, vi kunne lave, som understregede læringen og hjalp os til at få guldkornene til at sidde fast.

Lørdag aften sluttede vi sabbatten sammen, og vi skrev alle en seddel med de ting, som bekymrede os eller gjorde os kede af det. Vi hørte om, at når vi overgav de ting til Jesus, så tog han sig af dem, og han hjalp os med at tage dem væk fra os, så vi ikke skulle bekymre os mere. Da vi som et symbol på det, lagde vores sedler op i en skål med vand, og så, at sedlerne bogstaveligt gik i opløsning og forsvandt, så blev der gjort store øjne. Og ingen tvivl om, at børnene husker, at bekymringer og sorger kan man trygt give til Jesus.

Familiweekend
Stjerneløb - Hop igennem edderkoppespindet uden at blive fanget!

Og sådan var der ting hele weekenden igennem, der lærte os på praktiske måder, at vi trygt kan stole på Jesus, og at vi kan bygge både vores liv og vores familie på ham. Forældrene blev udfordret til at tænke over, hvordan vi kan give troen videre, hvordan vores hjem kan bygges på kristne værdier. Vi fik praktiske idéer og materialer til vores eget familie-andagtsliv, og vi delte udfordringer og successer med hinanden.

Alt i alt en herlig weekend, hvor Himmerlandsgråden summede af liv, børn, samtale og leg. Vi nød det skønne sensommervejr, og nød de mange aktiviteter, som blev sat i værk for både børn og voksne.

Familiweekend
Hobbyaktiviteter for børnene.

Som en far kom og fortalte mig søndag morgen: "Min søn slog øjnene op i morges og sagde: "Det her familieweekend, Far, det skal vi på igen!"" Så er det jo godt, at vi afholder to familieweekender om året. Næste gang er 21.-23. marts 2014 på Hvidekilde i Nordsjælland. Sidste weekend i september indtager vi Himmerlandsgården igen. Følg med på familie.adventist.dk eller facebook.com/familieafdelingen.BIBELVERS

1 Kong 19,7
Men Herrens engel rørte ved ham for anden gang og sagde: »Stå op og spis, ellers bliver vejen for lang for dig.«
Find vores kirker og afdelinger