Egypten

Taiwans Adventister giver en hjælpende hånd

12.09.13 - Mark A. Kellner, Adventist Review (dm)

Selvom at Taiwan for mange er kendt som et land med rigdom, er der stadigvæk lommer med fattigdom, der bare venter på en hjælpende hånd fra andre.

Jane Lin (billedet) har et par af disse hænder.

Lin er en af lederne af Taiwan Adventist Foundation, en registret velgørende organisation som arbejder på øen og hjælper de mest trængende. Der iblandt indfødte landmænd som ofte bliver udnyttet af de store landbrugsfirmaer der køber deres produkter, elever i grundskoler med mindre end 28 elever og Taiwans fattige, hvis hjem nogle gange er meget dårligt vedligeholdt.

"Vores vision er at motivere og hjælpe folk i Taiwan til at leve et sundere liv," siger Lin, og gentager dermed gruppens motto. Dette bliver gjort igennem sponsorerede projekter som hjælper dem der har behov for det.

For landmændene betyder det at hjælpe dem med at nå forbrugerne direkte ved markeder, og opmuntre dem til at dyrke økologiske produkter. Dette "skaber et andet marked" for landmændene, som ofte siger at de bliver "udnyttet" når de sælger til de store selskaber, siger hun.

Selvom det taiwanske uddannelsessystem er meget værdsat, er der nogle elever i de små skoler der har færre resurser til rådighed end elever i større skoler. For at hjælpe disse elever, uddeler Taiwan Adventist Foundation en "Glad Håndarbejde Pakke" med forskellige stykker farvet uld i, som eleverne bruger til at lave forskellige bordskånere med. Dette giver eleverne en følelse af at have produceret noget med deres hænder, og hvis de bliver glade for at lave noget med hænderne, så vil de sidenhen bruge deres hænder til at tage sig af andre, fortæller Lin.

For dem som lever i fattige kår, burger Taiwan Adventist Foundation frivillige til at hjælpe med at gøre rent, reparere og endda genopbygge huse hvor der er behov for det. "Der er ingen der hjælper dem, og der ingen der bekymrer sig," udtaler Lin sig om de fattige.BIBELVERS

Job 15,11
Er Guds trøst dig ikke nok, ord der er talt til dig i mildhed?
Find vores kirker og afdelinger