Egypten

One Year in Mission

05.09.13 - af Pernille Rasmussen

I de sidste 6 måneder har jeg haft det store privilegie at få lov til at være med i et nyt projekt i New York, som hedder "One Year in Mission" – "Et År i Mission". Projektet var tilknyttet Adventistkirkens nye tiltag "Mission to the Cities", som går ud på at sætte mere fokus på mission i verdens storbyer.

Det begyndte i New York her i år 2013, hvor det blev kaldt NY13, og i løbet af de næste år kommer det til at sprede sig til alle de 13 divisioner i Adventistkirken og til deres unioner. I den Trans-Europæiske Division, som vi tilhører, skal dette særlige fokus på storbysmission begynde i London allerede her til efteråret 2013, og næste år kommer det også til en eller flere af Danmarks byer.

"One Year in Mission" (OYiM) går ud på at involvere unge i missionsarbejde og at give et år af sit liv til på en særlig måde at tjene Gud. Fra januar til juli 2013 var vi 14 unge, som var samlet i New York – én person fra hver af vores divisioner og én fra Mellemøsten. Det var en meget særlig oplevelse at få lov til at bo og arbejde sammen med med en gruppe unge adventister fra så mange forskellige lande og kulturer i 6 måneder, og selvom det var udfordrende, så var det også meget givende og lærerigt.

Egypten

I løbet af de 6 måneder fik vi meget forskellig undervisning og mulighed for at være involveret i NY13. Vores gruppe var delt op i tre forskellige kirker i Manhattan, hvor vi bl.a. hjalp kirkerne med at holde vegetariske madlavningskurser og engelsk klasser for imigranter, der endnu ikke kunne meget engelsk. Noget andet, vi gjorde, var at bede med folk på gaden tæt ved kirken. Jeg blev meget overrasket over, at mange af de mennesker, vi mødte, faktisk var utroligt åbne for at dele sine problemer med os og lade os bede for dem, lige dér på gaden. Det har været en af de vigtigste oplevelser, jeg har haft, som gør, at jeg nu oftere ser anledninger til at bede med folk, og jeg har oplevet at mange mennesker, selv her i Skandinavien, faktisk er villige til at blive bedt for, også nogen gange selvom de ikke ser sig selv som særlig kristne.

I de sidste tre uger i juli deltog vi i de offentlige møder, som vi havde arbejdet fremimod. Der har allerede været og kommer fortsat til at blive holdt mange evangelistiske møder i New York som en del af NY13, og vi havde det privilegie at være med til de møder, som blev holdt af Ted Wilson, som er formand for Syvende Dags Adventistkirken. Det var dejligt at se, hvordan mange af de forskellige menigheder i området samarbejdede og tog deres venner med til møderne, og det var fantastisk at se folk respondere og give deres liv til Jesus.

Egypten

Det har været meget inspirerende at være i New York og se, at Gud fortsat virker i menneskers hjerter og kalder folk til at følge Ham; det har givet mig en stærkere tro på, at vi også her i Danmark vil komme til at se mange mennesker komme til Jesus, når vi forener os i bøn og tjeneste for de mennesker, som Han kom for at frelse. Jeg har oplevet, at et liv for Gud og andre er det liv, der giver størst glæde. Vil du være med til at blive brugt af Gud til at sprede Hans kærlighed til dem, der er omkring dig?BIBELVERS

Sl 150,6
Alt, hvad der ånder, skal lovprise Herren.
Find vores kirker og afdelinger