Egypten

I Egypten brænder en menneskemængde Adventistkirken i Assiut

21.08.13 - af ANN staff (dm)

Nedbrændingen af en Syvende Dags Adventistkirke i byen Assiut, under urolighederne i sidste uge var ikke en del af en større organisereret politisk bevægelse, siger kirkens lokale ledere.

Assiut Syvende Dags Adventistkirke, som ligger 355 km syd for Cairo, blev angrebet af en menneskemængde og blev svært ødelagt efter at den blev ildspåsat. Præsten og hans kone gemte sig i deres lejlighed og blev ikke fundet af menneskemængden. Præsten og hans kone blev senere reddet fra den brændende bygning af muslimske naboer.

"Det var en lille gruppe mennesker der kun var ude på at lave ballede. Denne begivenhed var ikke på nogen måde repræsentativ af den egyptiske befolkning," siger Llewellyn R. Edwards, formand for Adventistkirkens Egypten-Sudan område.

"Som Adventister vil vi gerne have vores forhold til at være stærkt med alle egypter uanset tro," siger Edwards.

Det at muslimske naboer redder præsteparret viser "det sande billede af de fleste personer i Egypten," fortæller Edwards.

Regeringen har lovet at betale for genopbygningen af alle kirker der blev ødelagt i sidste uge i forbindelse med urolighederne i flere byer.

 BIBELVERS

Es 56,1
... Tag vare på ret og øv retfærdighed, for min frelse er kommet nær, og min retfærdighed skal snart åbenbares.
Find vores kirker og afdelinger