Glade congolesere på Himmerlandsgården

18.04.13 - af Sven Hagen Jensen/Foto: Peter Eilertsen

Busser fra Sønderjylland, Nordvestjylland og Midtjylland fyldt med forventningsfulde passagerer kom til Himmerlandsgården den 12. april til en fantastisk weekend. Over 100 congolesiske adventister oplevede et dejligt samvær med åndelige møder, undervisning om familieliv, engagerende børneprogrammer og et overflødighedshorn af opløftende afrikanske sange.

congo 1

Arrangementet blev planlagt af Viborg menighed, hvor de congolesiske medlemmer af menigheden har et stort netværk fra deres tid i flygtningelejre. Med hjælp fra KEHAP fonden og unionen var det muligt at bringe de mange mennesker sammen til en åndelig højtid med et evangelistisk sigte. Op mod halvdelen af deltagerne var børn og unge, hvoraf nogle allerede har besluttet sig til dåb og medlemskab.

congo4

Uforglemmelig sang og opløftende undervisning
De fleste af programmerne for de voksne foregik på kinyarwanda. Som Samuel Nkundebera fra Skive sagde, 'Hvor er det skønt, at vi har fået denne anledning til at tale i sabbatskolen på vort eget sprog.' Eric Ndayambaje fra Haderslev forkyndte Guds ord ved gudstjenesten med overbevisning og autoritet. Sven Hagen Jensen blev opmuntret til at have et møde om tiende – 'For det trænger vi til', blev der sagt. Tony Butenko gjorde morgenandagterne levende med enkle og malende beskrivelser. De mange børn havde deres egne programmer under ledelse af Birgith og Julian Gudmundsson, Ingelis Jensen og Helga Nielsen og medhjælpere. Sangene fyldte meget. Sangbøger med tekst på det lokale sprog var lavet til anledningen. Grupperne fra Haderslev og Tønder førte an med specielle sangindslag. Vi glemmer sent Francines flotte stemme og levende mimik – og de øvrige sangkors melodiske stemmer. 23 specielle numre i alt. Det var en oplevelse.

congo 3

Familien i fokus
Jackeline Hansen fra Kristen Integrations Tjeneste (KIT) var også med som tolk og underviser. Hun talte meget direkte om forholdet mellem mænd og kvinder og børneopdragelse. Hun havde bl.a. arrangeret et optrin med unge, der var kommet på afveje, og sendte forsamlingen ud i grupper for at komme med forslag til, hvordan vi fastholder vores unge og en høj kristen standard i vores familier. Reaktionen var overvældende. Der var både tårer og taler fra deltagerne, om at stå sammen om at vise det gode eksempel og lære børnene Guds vej. Det udviklede sig nærmest til et gammeldags vidnesbyrdsmøde. Det var noget, der blev husket og talt begejstret om bagefter.

congo 2

Smittende åndelighed
En tredjedel af deltagerne kom skønsmæssigt fra ikke-adventist hjem. Nogle af dem viser sig fra tid til anden i vores menigheder. Andre var med for første gang til et adventistarrangement. Alle var glade. Et ord, som dukker op igen og igen fra tilbagemeldingerne på stævnet er 'fantastisk'. En professionel fotograf fra København, som var inviteret med, takkede flere gange fordi han fik lov at komme. Congoleserne er spredt over hele Jylland fra Skagen til Tønder, fra Thisted til Grenå. Der er et utroligt potentiale i arbejdet med og for nydanske afrikanske syvende dags adventister. Deres begejstring og åndelighed er smittende – og de er ikke bange for dele deres tro med deres 'egne'. I sandhed et frisk pust fra Afrika.BIBELVERS

1 Joh 3,2
Mine kære, vi er Guds børn nu, og det er endnu ikke åbenbaret, hvad vi skal blive. Vi ved, at når han åbenbares, skal vi blive ligesom han, for vi skal se ham, som han er.
Find vores kirker og afdelinger