Tiende indbetalingerne er stigende på verdensplan

16.04.13 - af Elizabeth Lechleitner/ANN (dm)

I 1899, havde den nystartede Syvende Dags Adventistkirke kun 55 dollars på en bank konto i Battle Creek, USA.

To år senere, var den økonomiske situation blevet forværret. Kirken havde en gæld på omkring 40.000 dollar. Finans krisen fik kirken dengang til at reorganisere sine prioriteter.

I går blev der for de delegerede ved det årlige forretningsmøde fremlagt en meget mere optimistisk rapport om kirkens finansielle status, som et bevis til de trofaste medlemmer rundt omkring i verdenen og som et resultat af de forsvarlige måde de forskellige afdelinger i kirken bruger sine midler.

Tienden indkomsten i Nordamerika gik i 2012 op med 1 % i forhold til 2011 og endte på 933 millioner dollars. Tienden fra resten af verdenen blev også øget med 4,4 % til et total beløb tæt på 1.4 milliarder dollars.

Gaver og kollekter der ikke kom fra Nordamerika nåede op på 60 millioner dollars, en stigning på 6 %. Hvorimod gaver og kollekter fra Nordamerika faldt med 2,6 % og endte på 23 millioner dollars.

"Vi har set en stor stigning i gaver og kollekter givet af divisionerne uden for Nordamerika," fortalte Robert E. Lemon, kasserer for Syvende Dags Adventisternes verdenskirke. "Men jeg vil gerne påpege at i Nordamerika, giver de lokale kirker ofte direkte til mange projekter, eller deres medlemmer tager på missionsturer. Denne form for kollekter og gaver gives uden at blive registeret."BIBELVERS

Joh 4,14
Men den, der drikker af det vand, jeg vil give ham, skal aldrig i evighed tørste. Det vand, jeg vil give ham, skal i ham blive en kilde, som vælder med vand til evigt liv.
Find vores kirker og afdelinger