Familieweekend på Hvidekilde

04.04.13 - af Anne-May Müller / Foto: Jens Morten Øster

Når Hvidekilde lejrcenter er fyldt op på alle værelser med glade, forventningsfulde familier, så er der fart over feltet. Og en masse børn og voksne hyggede sig da også i løbet af weekenden den 8.-10. marts. Og selvom vejret var koldt, så var der godt gang i både udendørs- og indendørsaktiviteterne.

Mens de voksne sidder til en masse møder, så kan børnene sagtens hygge sig. Der var tre dejlige grupper til Bibelklub, hvor de blev undervist og udfordret og involveret i de emner som de nu hver havde.Og bagefter var der bibelsk terræntur rundt omkring i det dejlige område, som Hvidkekilde nu ligger i. For børnene var der også bål, snobrød, kreative aktiviteter, masser af leg på den lækre legeplads og boldspil på boldbanen i løbet af weekenden.

familieweekend 1

De voksne havde i år endnu engang glæden af at lytte til Carsten Hjorth Pedersen fra Kristent Pædagogisk Institut. Han har så meget fornuftigt at sige om det at være forældre – på sin egen realistiske måde, så man ikke sidder tilbage med en masse dårlig samvittighed over det, man ikke gør godt nok, men med en motivation til at søge at gøre tingene endnu bedre og til ikke at være bange for sine egne fejl.

For når vi har bevidstheden om, at vi er skabt i Guds billede og at vi grundlæggende er elsket af Gud, så er det også meget nemmere at håndtere det med forældreskabet og de konflikter, der opstår der. Carsten lagde vægt på, at vi skal se vores barn – altså rigtig se det – så det får en "grundlæggende overbevisning om, at det er elsket og respekteret, som det er. Så bliver der også basis for at udfordre barnet og lægge et sundt pres på det." Og det med at se, er ikke det samme som altid at føje barnet og give det den opmærksomhed, som det til enhver tid kræver, for nogle gange er der bare andre ting, som kommer først i en travl hverdag, og det kan børn godt tåle, når blot grundholdningen om at være elsket og set er tilstede.

familieweekend 2

Heldigvis fik vi også at vide, at "børn kan klare sig med ufuldkomne forældre! Langt de fleste børn er stærke og kan holde til mange af vores bommerter, hvis bare de har en grundlæggende erfaring af at være elsket af deres forældre. Så når vi laver fejl, så se dem i øjnene, bed barnet om undskyldning – og vær så frimodige som ufuldkomne forældre."

Der blev også tid til en enkelt session for de enlige forældre sammen med Carsten Hjort Pedersen. Og efter sigende var det nyttigt og brugbart at samles for at høre lidt om de udfordringer der er, når man er alene om opdragelsen – og ikke mindst at kunne gøre brug af hinandens erfaringer og støtte.

familieweekend 3

Og så var der jo alt det andet, som også fylder på en familieweekend: De festlige familieandagter, skattejagten for at finde "Rejsen", legeaftenen, førstehjælps-undervisningen, lær-at give-hinanden-massage-mini-kursus og meget, meget mere.

Og som altid med så megen energi samlet et sted, skal der masser af mad til, så Jane og Per Arild Struksnes sørgede så utrolig godt for os med lækker, frisk og god mad!

Søndag middag kunne over 20 familier så drage hver til sit efter et par hyggelige og givende dage – og vi har aftalt, at vi snart mødes igen. Næste gang bliver på Himmerlandgsården den 27.-29. september, og så på Hvidekilde den 21.-23. marts 2014.

 BIBELVERS

2 Sam 22,3
min Gud, mit bjerg, hvor jeg søger tilflugt, mit skjold, min frelses horn, min fæstning, min tilflugt og min frelser, som redder mig fra vold.
Find vores kirker og afdelinger