Videokonferencer øges i popularitet i Sydamerika

01.03.13 - af Libna Stevens/ASN staff/ANN staff (dm)

Som en symbolsk handling for at vise den engagement som Syvende Dags Adventistkirken har til video konference teknologi, forbandt kirkens ledere i den Inter-Amerikanske Division sig med tusinder af kirkens forstandere under regionens største virtuelle møde.

webcastDen to timer lange webcast var ment som en støtte til samarbejdet imellem kirkens forstandere og præster. Der er mere en 30.000 forstandere der arbejder sammen med 3.000 præster i den Inter-Amerikanske Division, som inkluderer Mexico, Central Amerika, Carribien og de fem mest nordlige lande i Sydamerika.

"Der er ikke rigtigt noget der sker, uden et samarbejde imellem præsterne og forstanderne," siger Hector Sanchez, leder af præstearbejdet i den Inter-Amerikanske Division og organisatoren af webcasten. "Forstandere er nerven i kirken, og det er derfor at vi gerne ville forbindes direkte med dem igennem teknologien."

Mødet foregik på engelsk, spansk og fransk og kan ses online ved at klikke her. Der var mere end 7.000 der fulgte med online og tog aktivt del i mødet.

Kirken i Inter-Amerika og resten af verdenen leder hele tiden efter nye måder at bruge video konference teknikken til at nedbringe rejseudgifter og få et større antal deltager til deres møder.

I sidste måned, producerede kirkens Sydamerikanske division en live video lektion og chat omkring kreationisme fra deres hovedkvarter i Brasilien. Denne begivenhed inkluderede eksperter i området genitik, geologi og arkæologi, som fremlagde beviser for intelligent design, syndfloden og Bibelens gyldighed.

Til denne begivenhed blev det estimeret at 15.500 mennesker fra hele verdenen fulgte med live på nettet, og hundreder af brugere gav tilbagemelding efter webcasten via et spørgeskema.

"Det var meget godt at man kunne indsende spørgsmål", sagde Margareth Marques, som deltog fra Sao Luis, Brasilien.

 BIBELVERS

1 Mos 18,19
Jeg har jo udvalgt ham til at pålægge sine sønner og sin slægt at følge Herrens vej og øve ret og retfærdighed, så Herren kan lade det ske, som han har lovet Abraham.«
Find vores kirker og afdelinger