Adventister koordinerede blod donationer i Brasilien efter natklubs tragedie

31.01.13 - af ASN/ANN staff (dm)

Unge Syvende Dags Adventister i Brasilien samledes i denne uge for at donere blod efter en af verdens værste natklub brande i et årti.

afrika-hope

Nogle af Vida por Vidas medlemmer der donerede blod i søndags

Mindst 230 festende døde og mere en 100 blev skadet den 27. januar, da et bands fyrværkerishow på scenen antændte lofts isolering i en natklub i Santa Maria, Brasilien, hvilket sendte flammer og giftigt røg ind i den panikslagende skare.

Som ofrene strømmede ind i de lokale hospitaler, begyndte lægerne at appellere til den Adventist drevne Vida por Vidas (Lev for Livet) bloddonor organisation i Sydamerika. Syvende Dags Adventistkirken er især i Brasilien kendt for at give store bloddonationer, hvor kirken hvert år donerer 3.5 millioner poser med blod.

Bolddonerne mødtes tidlig søndag morgen ved en Adventistkirke i Santa Maria og tog direkte ned til byens bloddonor center, fortæller Vida por Vidas koordinater Adriano Luz.

Samtidigt, meldte medicinuddannet adventister sig som frivillige på de lokale hospitaler, blandt dem Dr. Jocemara Fernandes, som modtog en opfordring om at hjælpe ofrene tidlig søndag morgen.

"Den scene af skræk og desperation som jeg så, var uden fortilfælde af noget jeg før har oplevet," sagde Fernandes. Hun har arbejdet i en lokal skadestue i mere end et årti.

Fernandes behandlede mindst 15 ofre imellem 04.00 og 07.00 søndag morgen. "De fleste personer havde problemer i forbindelse med at have inhaleret røg," sagde hun.

Et andet ungt offer led af anden grads forbrændinger og vejrtræknings problemer, fortale Fernandes. De fleste ofre var under 30 år.

"Det vi kan gøre nu er at bede for de skadede og deres familier, om at Gud vil hjælpe dem," sagde hun.

Vida por Vidas blev stiftet I 2006 og er drevet af unge Adventister i Sydamerika.BIBELVERS

Hebr 6,19
Det håb er som et anker for sjælen; det er urokkeligt og sikkert og rækker ind bag forhænget
Find vores kirker og afdelinger