Koreansk kirke vokser kraftigt efter arbejde med hjemløse

18.01.13 - Korea Union og ANN staff (dm)

For fire år siden, gik to hjemløse ind i Minlak Syvende Dags Adventistkirke med en dunst af kropsved og spiritus. Parret sad med masser af plads omkring sig på en kirkebænk.

loveMen folk fik en dårlig følelse når de tænkte på bibelverset, "Elsk din næste som dig selv", og de så hvor dårligt de havde behandlet gæsterne.

Nu har miljøet ændret sig i denne menighed i byen Uijeongbu, nord for Seoul, Sydkorea. Kirken har nu et specielt program der hedder "Love Church", der tager sig af de behov som hjemløse har. Medlemmerne af denne menighed på 120 har nu 50 ekstra deltagere der tager del i dette specielle program. Love Church sørger i snit for 20 nye medlemmer tilslutter sig kirken med dåb, hvert år.

Lee Young Hwa, kirkens forstander og ansvarlig for Love Church, siger at deltagerne i Love Church har brug for opmuntring. Hver uge fører han liste over hvem som møder op, og laver et skema over personernes udvikling. Han tager ligeledes portrætfoto af hver person, og laver optegnelser omkring de samtaler han har med dem om deres job ansøgninger, deres økonomiske udfordringer og deres deltagelse i Love church.

"Når vi giver folk det de behøver, så vil de stole på os," siger Lee. "Jeg tror at det er Jesus måde at hjælpe andre."

Kirkens medlemmer hjælper Love Church deltagerne ved at anbefale dem til job stillinger og studere Bibelen med dem.

"Ved at hjælpe de hjemløse mennesker igennem Love Church har været oplivende for hele menigheden," siger pastor Gil Chul Jong. "Mange menneskers hjerte blev rørt ved deres uselviske handling."

Dette år planer Lee at starte en organisation der skal hedde "Light House", som vil tilbyde hjælp til mennesker i de nærliggende samfund.BIBELVERS

Hebr 2,17
Derfor måtte han i ét og alt blive som sine brødre for over for Gud at blive en barmhjertig og trofast ypperstepræst, der kunne sone folkets synder.
Find vores kirker og afdelinger