De studerendes dag 2012

Af Lisa Eskildsen - 02.10.12

Det var lørdag den 8. september. Kælderen i Århus Cafékirke, som ellers virker stor og rummelig, virkede denne dag lille og proppet.

Det lille hyggelige kælderrum var fyldt med 70  muntre, smilende og håbfulde unge. Adventistkirkens ungdom. Adventistkirkens fremtid. Vaflerne blev revet væk fra morgenbordet - morgenbordet som var yderst overdådigt for alle os på SU. Imens dagens lovsange stille blev øvet i gennem, blev der hilst, krammet og snakket med hinanden.

studerende 2_jo

De tre taler, fra højre: Tihomir Lazic, Anne-May Müller og Henrik Jørgensen

Kærligheden var på dagsordenen. Guds kærlighed til os, vores kærlighed til Gud og vores kærlighed til hinanden. Anne-May Müller startede dagens program med at tale om, hvor vigtigt det er at have kærlige relationer i vores liv, og sluttede sabbatten af med at give os konkrete råd til, hvordan man på bedste vis kan vise kærlighed overfor hinanden. Tihomir Lazic talte om betydningen af intimitet, i parforhold såvel som i andre forhold, og gav os nogle bud på hvordan intimiteten kan skabes og opretholdes. Anne-May og Tihomirs taler opfordrede os til at skabe solide og frugtbare relationer, med Gud som mellemled.

Ud over talerne bød dagen på en diskussion om kærlighed, parforhold, venskaber, menigheden og skilsmisser, hvor et videnspanel (bestående af Anne-May, Tihomir og Henrik Jørgensen), besvarede diverse spørgsmål fra det unge publikum.

studerende 1_jo

Alle deltagerne stillede op til et fællesbillede.

Dagens tema smittede ligeledes af på det sociale samvær. Relationerne mellem de mange unge deltagere var yderst synlige i pauserne, på gåturen i Botanisk Have og mens der blev kastet kugler i Bowlinghallen. De "gamle" relationer fik et ekstra skud intimitet, og de "nye" relationer fik aflæst hinandens kærlighedssprog. Adventistkirkens ungdoms er fyldt med kærlighed, og nu er vi mere end klar til at sprede kærligheden til verdenen!BIBELVERS

1 Pet 1,23
I er jo ikke genfødt af en forgængelig, men af en uforgængelig sæd, Guds levende og blivende ord;
Find vores kirker og afdelinger