Undersøgelse: De fleste kirkegængere læser ikke dagligt i Bibelen

Af Russ Rankin (dm) - 26.09.12

I en undersøgelse som LifeWay Research lige har offentliggjort, viser at det er langt fra alle faste kirkegængere der også dagligt læser i deres Bibel. Derimod ønsker langt de fleste at ære Gud med deres liv og tænker dagligt på de Bibelske sandheder.

Undersøgelsen fandt ud af at 90 procent af kirkegængerne er enige i at "de har lyst til at ære Jesus i alt hvad de gør," og 59 procent var enige i at: "Igennem dagen tænker jeg på de bibelske sandheder."

Dog, spurgt ind til hvor ofte de personligt (ikke som del af et kirkeligt arrangement) læser i Bibelen var det et andet svar der kom:

-- 19 procent svarede "hver dag."

-- 26 procent svarede nogle få gange i løbet af ugen.

-- 14 procent svarede læser i Bibelen en gang om ugen.

-- 22 procent svarede "en gang i måneden" eller "nogle få gang om måneden."

-- 18 procent sagde "sjældent/aldrig."

"Bibel engagement har indflydelse i alle områder af din åndelige vækst," siger Ed Stetzer, lederen af LifeWay Research. "Du kan følge Kristus og se kristendommen som din kilde til tro, men hvis den tro ikke gennemtrænger dine tanker, ambition og gerninger, er du ikke fuldt engageret i troen."

Til undersøgelsen, har LifeWay Research interviewet et online panel af 2930 amerikanere, demografisk lige fordelt i USA og som går i protestantiske kirker.

Klik her og læs mere om undersøgelsen (på engelsk).BIBELVERS

1 Pet 2,21
Det blev I kaldet til, for også Kristus led for jeres skyld og efterlod jer et eksempel, for at I skal følge i hans fodspor
Find vores kirker og afdelinger