Papua New Guinea: Tusinder af nye Adventister døbt på en eftermiddag

Af Adventist Review Staff (dm) - 18.09.12

John Carter under et møde

Efter en evangelisk kampagne i Papua New Guinea i sidste måned, blev der døbt imellem 4.500 og 5.000 personer.

Til det afsluttende møde af kampagnen i Port Moresby var der lige i overkanten af 100.000 deltagere til mødet. Dette høje fremmøde svarer til cirka halvdelen af byens befolkning.

Organisatorerne af kampagnen siger, at det er den største ikke-adventist lytterskare til et engelske talende adventist møde i historien. Taleren var Adventist prædikant-veteranen John Carter. Det var uden sammenligning den største skare han nogensinde havde talt til i hans 50 års karriere som evangelist. Der var så mange tilskuere at de ikke alle kunne være i det store Sir John Guise fodbold stadium. Heldigvis var højtalersystemet så kraftigt at mange tusinder kunne følge med ved at stå udenfor stadionet.

En stor gruppe sad og lyttede i mørket på græsset på et andet fodboldstadion længere nede af vejen. Den aften hvor man talte de folk der var samlet på dette anden fodboldstadion blev de talt til ca. 5.000. Den lokale kirke fik hurtigt arrangeret at få opsat en storskærm så dem der sad på denne fodboldbane kunne følge med i det der foregik inde på stadionet. Dette betød at man kunne følge med på mødet på 2 fodboldstadions samtidigt. Da opfordringen til at melde sig til dåb blev annonceret, løb folk fra begge stadions op til scenen på det store stadions for at vise deres beslutning.
Det var svært at finde nok præster til at døbe alle dem som havde meldt sig. Ordinerede præster blev fløjet ind fra andre konferenser for at hjælpe. 50 præster stod i en lang linje med vand til livet omkring 60 meter ude i havet. Overfor dem stod der 50 rækker med dåbskandidater klædt i hvidt. Omkring 5.000 stod i vandet samtidigt.

På et signal inde fra land, blev de første 50 døbt. Et minut senere lød det næste signal og 50 mere blev døbt. Således blev der fortsat indtil alle var døbt. Selve dåbsceremonien tog lidt mere end en time.

Ligesom at det var svært helt præcist at fastslå hvor mange der var til møderne, var det også svært at vide hvor mange der faktisk blev døbt. Præsterne har rapporteret at de døbte 100 personer hver. Dette vil så give et totalt antal på 5.000 døbte.

Det afsluttende møde i kampgangen blev holdt seks timer efter dåbsceremonien. Ved dette møde var der 3.000 nye der meldte sig til dåb, og som vil blive døbt senere. Hvis det havde været muligt at arrangere en ny dåbsceremoni den næste dag, så ville de kunne have døbt 8.000 personer i løbet af en weekend.

Den følgende sabbat, den 18. august havde Syvende Dags Adventistkirkerne i Port Moresby kun lige plads til alle de nye medlemmer.

"Vi havde en fantastisk, velsignet sabbat", sagde Cameron Wari, koordinator af opfølgningsaktiviteterne. "Alle de nyligt døbte medlemmer blev budt velkommen af kirkerne som en del af den store familie."

Han tilføjede, "De fleste af kirkerne har fundet ud af at der ikke vil være plads nok til alle de nye medlemmer."

De nye medlemmer fik hver en Bibel og et dåbsbevis.

papua 350
Om lørdagen blev der døbt 5.000 personer

 BIBELVERS

Sl 34,15
du skal holde dig fra det onde og gøre det gode, søge freden og stræbe efter den.
Find vores kirker og afdelinger