Menu

Nyheder

GAiN-Europe filmen Fathers vinder pris

05.11.2019

GAiN Europe-netværksprojektet “Fathers” modtog en særlig pris på den 22. Religion Today Film Festival, en begivenhed, der hvert år arrangeres i og omkring Trento i det nordlige Italien.

Ved en ni-dages begivenhed i starten af oktober samledes filmproducenter fra hele verden i den lille bjergby Madonna di Campiglio for at hædre 2019-vinderne. ”Kvaliteten af ​​filmene i år var meget høj,” sagde grundlæggeren, Lia Beltrami, der nu fungerer som åndelig rådgiver for begivenheden. Vinderne kom fra lande som Iran, Kina og Japan samt tættere på hjemmet. De vindende film blev valgt på grund af deres skønhed og relevans omkring emnet ‘mission’.

“Il vizio della speranza” (The Vice of Hope) blev tildelt hovedpræmien. Derudover vandt “Carving the Divine”, et sjældent og intimt kig ind i træsnittet, der er hjertet i den japanske Mahayana-buddhisme, samt “God’s Will”, en fascinerende kort dokumentar fra Serbien, hvor fire nonner møder en mand med en dyster fortid.
Andre film behandlede flygtningespørgsmål, kultursammenstød i en forskelligartet verden og etiske spørgsmål såsom afslutning af livet.

Én film, dokumentaren “Fathers” var måske den mest internationale af alle, efter ide fra GAiN Europe-deltagere og derefter skabt af seks filmbesætninger over hele verden under ekspertledelse af Adrian Duré, en filmproducent hos Adventist Media Center, Stimme der Hoffnung, Tyskland. Filmen modtog en særlig pris fra festivalens Pressekontors jury. Victor Hulbert, kommunikations- og medieleder for Trans-European Division, repræsenterede kirken og produktionsholdet ved ceremonien, og var tilfreds med resultatet.

Victor Hulbert sagde, at deltagerne havde stor opmærksomhed på filmens værdier, med en meget stærk stemme, der understregede behovet for at fremstille fædre i et positivt lys. De bemærkede, at for mange film der involverer fædre, handler om konflikt.

Dommerne omfattede bla. en repræsentant for Vatikanets pressekontor. Roberto Paglialonga fra Rom roste personligt Hulbert for at lave en film om et så vigtigt emne, mens M. Hamid fra Bangladesh var imponeret over, hvordan det var muligt for seks filmhold, der arbejdede i seks forskellige lande, at kunne udføre dette samlede produkt .
Seks fædre deltog i dokumentaren, der viser, hvor forskellige og alligevel hvor ens fædre er over hele verden. Fædres omsorgsfulde holdning til deres børn, som beskrevet i filmen, kan hjælpe med til at tilskynde til et positivt syn på fædrenes rolle i deres børns liv, uanset hvilken kultur de tilhører.  “At dele vores budskab på denne større markedsplads følger simpelthen Guds eksempel, den Gud der elskede så meget, at han gav sin eneste Søn til vores frelse og frelse for vores familier” sagde Roberto Paglialonga.

Læs mere her

 

Til oversigt