Herbert Blomstedt modtog Serafimermedaljen personligt af kongen

Af Rainer Refsbäck (dm) - 31.08.12

blomstedt 225px

Billede fra SVTs dokumentar om Herbert Blomstedt

I en pause under en øvelse gik dirigent Herbert Blomstedt op til det kongelige slot i Stockholm for at modtage Serafimermedaljen personligt af kongen. Mødet fandt sted i går, torsdag den 30. august, kl.15.30.

Egentlig skulle Herbert Blomstedt havde modtaget medaljen allerede den 15. juni men da havde han for travlt til at kunne komme til Sverige for at deltage i den højtidelige medaljeoverrækkelse. I løbet af sommeren har han blandt andet været på sommerturne med Wienerfilharmonikerna.

Det Svenske Kongehus har lagt et billede ud af medaljeoverrækkelsen. Billedet kan ses ved at klikke her.

Herbert Blomstedt er i Sverige for at dirigere den afsluttende koncert på Östersjöfestivalen. Koncerten er Östersjöfestivalens hyldest til Herbert Blomstedts 85 års fødselsdag. Og i anledningen af fødselsdagen har SVT2 (den svenske version af DR2) produceret en dokumentar om dirigentens liv under navnet "Herbert Blomstedt - världens dirigent". Dokumentaren omhandler hans liv, musik og tro. Programmet bliver sendt på SVT2 i aften klokken 19.00 og bagefter bliver den lagt ud på nettet, og kan findes ved at klikke her.

"Jeg synes at Camilla Lundberg (produceren af dokumentaren) har lavet et rigtigt fint program", siger Herbert Blomstedt som allerede har fået lov til at se dokumentaren. "Hun har fået uendeligt meget materiale og jeg var spændt på hvad hun valgte ud."

Herbert Blomstedt er rigtig glad for at programmet også viser en hel del om hans kristne tro. Camilla Lundberg har til og med besøgt Adventistkirken i Luzern og taget billeder når Herbert Blomstedt spiller et koralforspil af Bach på kirkens flotte orgel. Til og med et tidligere interview af Herbert Blomstedt hvor han snakker om sin tro er kommet med.

"Jeg tror at programmet kan bidrage til at rive ned murer og fjerne de fordomme som mange mennesker har om adventister og den kristne tro i det hele taget", afslutter Herbert Blomstedt.BIBELVERS

Luk 11,28
Men han svarede: »Javist! Salige er de, som hører Guds ord og bevarer det!«
Find vores kirker og afdelinger