Den Europæiske Præstekonference er godt i gang

23.08.12 – af tedNEWS (dm)

Nogle havde kørt i 16 timer, andre fløj ind fra alle hjørner af Europa. De havde alle et mål, at komme til Rogaska Slatina i Slovenien i tide for åbningsmødet af den Europæiske Præstekonference (EPK). Der ankom 1200 præster, ægtefæller og medarbejdere fra kirken til åbningsmødet i tirsdags for at være sammen på konferencen de næste 5 dage under temaet 'At gøre Gud kendt i Europa'.

Det var Bertil Wiklander, formanden for Den Trans-Europiæske Division der holdt åbningstalen, han belyste konferencens tema med kaldet fra Åbenbaring 21 o at Gud vil gerne være kendt og være sammen med sit folk.

epk 2_2
Bertil Wiklander under åbningsmødet

Møderne og workshopsende efter åbningsmødet forsatte i en lind strøm. Laurence Turner fra Newbold College åbnede ud med det første morgen møde, onsdag morgen, og brugte 1. Kong 19 som udgangspunkt for hans afsluttende bemærkning " "God has moved on, it is time we move on - to make God known in Europe".

epk 2_3
Laurance Turner talte onsdag morgen

Workshopsende spænder bredt over emner fra Helsebaseret evangalisation, over sociale medier til om prædikener har en virkning i Europa i dag.

Præsterne har indtil videre været tilfreds med EPK og Joachim Teller fra Norge siger: "Jeg var velsignet og udfordret af Bertil Wiklanders åbningstale. Det satte rammerne op for hele temaet 'At gøre Gud kendt i Europa'."

epk 2_1
Den slovenske volkal gruppe 4given under åbningsmødet

Allan Falk fra Danmark fortæller: "En tanke der stod tilbage hos mig efter en workshops var at 'hvis vi ikke interesserer os for de mennesker der er rundt omkring os, så er vi højst sandsynligvis ikke interesseret i Gud heller.'"BIBELVERS

Zak 3,4
Da sagde englen til dem, der stod foran ham: »Tag de snavsede klæder af ham.« Til Josva sagde han: »Se, jeg fjerner din skyld fra dig og giver dig festklæder på.«
Find vores kirker og afdelinger