Nordic Camporee er veloverstået

I søndags vendte 200 glade danske spejdere hjem fra Västeräng hvor de havde tilbragt den seneste uge.

Det var en uge hvor de havde mødt de venner de fik til TED Camporeen i Finland for to år siden. Det var en uge hvor de fik nye venner fra de tre andre nordiske lande, det var en uge der sent vil blive glemt af dem som var med.

 camporee 1

 Ugen bød på mage oplevelser. Et af de mere specielle var at de fire deltagende lande, Finland, Norge, Sverige og Danmark, havde hver deres dag hvor de stod for programmet. Tanken var at man som spejder i de andre lande skulle kunne opleve hvordan det er at være på en norsk spejderlejr på den norske dag, svensk på den svenske osv.

camporee 2

På den norske dag var højdepunktet markedsdagen, hvor de forskellige troppe havde lavet en bod og de penge man så fik ind gik til et projekt i Burundi, og der blev samlet omkring 42.000 svenske kroner ind. Finland havde på deres dag arrangeret en olympisk eftermiddag med forskellige skæve sportsaktiviteter. På den svenske dag var der dømt en form for stjerneløb hvor spejderne skulle ud til forskellige poster og løse opgaver inden for spejderområdet. Højdepunktet på den danske dag var aften andagten som var et skuespil over episoden hvor Peter går på vandet.

 camporee 4
Peter møder Jesus, under aften andagten på den danske dag

Lørdag kulminerede lejren ved at otte spejdere fra Norge, Sverige og Finland blev døbt og gav deres liv til Jesus.  Næste gang de fire lande mødes igen bliver til den næste TED Camporee i Holland i 2014.


camporee 3
De otte dåbskandidater med og de fire præster der døbte dem

Herunder er der en video fra lejren, som giver et lille indblik i hvad der foregik. For at se alle de vidoer der blev lavet til lejren kan du klikke her.

 BIBELVERS

Es 49,15
Glemmer en kvinde sit diende barn? Glemmer en mor det barn, hun fødte? Selv om de skulle glemme, glemmer jeg ikke dig.
Find vores kirker og afdelinger