Menu

Livet Fællesskab

Udforsk livet

Adventister sidder som regel ikke stille. På en god dag elsker vi livet, og forsøger at få mest muligt ud af det. Vi forsøger at leve sundt, stimulere hjernen til aktivitet med studier og undervisning, og når vi bliver trætte af dette, engagerer vi os i alt fra børnearbejde til spejdere eller seniorforening. Lyder det lidt for godt til at være sandt? Det er det måske også, men de fleste adventister vil nok være enige, i at ovenstående er noget man aktivt tilstræber. Den tro vi deler, fortæller os, at vi alle er skabt til at engagere os i livet.

At være en Syvendedags Adventist er selvfølgelig at være et helt almindeligt menneske, med alle de glæder, skavanker og aktiviteter, som vi alle er præget af. Beskrivelsen, indledningsvis, giver dog et billede af, hvad vi opmuntrer hinanden til.

Du vil sikkert hurtigt opdage, at adventister er engagerede mennesker, både med hensyn til egen krop og sind, men også de ting der rører sig i samfundet omkring os. Idégrundlaget for dette finder vi i Bibelen, der siger, at vi skal leve livet til fulde og i pagt med den hensigt, som vi tror Gud skabte os til. Derfor synes vi, det er vigtigt at varetage både fysisk og mentalt helbred på bedste måde. Det vigtige er ikke at opnå status som et "supermenneske", men at vi dyrker en omtanke for os selv, vores plads i livet og anser os som undervejs. At lære noget nyt, engagere sig i andre mennesker eller aktiviteter, eller tage vare på helbredet, naturen eller dyr, anser vi som en gudgiven opskrift på det gode liv. Vi er klar over, at dette ikke altid lykkes, og at vi alle kan have forskellig opfattelse af tingene, men at være dette bevidst, mener vi er vigtigt.

Livet kan være svært og ensomt. Et godt menneskeligt netværk kan være en god medicin.

Adventistkirken er en verdensomspændende kirke. Næsten uanset hvor du rejser på kloden, vil du finde en eller anden syvendedags adventist. Heri ligger der faktisk en utrolig stor værdi. I praksis kan det sammenlignes med at møde en dansker midt i Sahara, hvor man pludselig får fornemmelsen af at være blandt bekendte. Den samme følelse har mange adventister, når de er på rejse. Besøger man en kirke, et adventistejet hospital eller en uddannelses-institution i et fremmed land, vil man ofte blive betegnet som "søster og bror", måske blive inviteret med hjem til middag, og ellers blive inviteret til at deltage i de lokale aktiviteter. Et sådant netværk kan tilføre megen glæde. Denne imødekommenhed kan også opleves ved at besøge andre adventistkirker i Danmark.

Hvis du har brug for et netværk, eller ønsker at deltage ved vore aktiviteter, enten som deltager eller som frivillig, er du meget velkommen i vores fællesskab!


  • Deltag som frivillig

   Kirken har mange aktiviteter, der drives af frivillige hænder. Både lokalt og på landsplan. Hvis du har lyst til at hjælpe til med noget, kan du kontakte os for at se, hvor behovet er størst.

  • Deltag på en aktivitet

   I vore lokale kirker er der ofte forskellige aktiviteter, der har brug for nogle frivillige hænder. Det kan være sociale arrangement eller praktiske ting, der skal udføres. På landsplan har vi mange stævner og træf, og her er vi ofte i behov for engagement. Skriv til os for at høre, hvordan du kan hjælpe.

  • Besøg en kirke

   Der er over 40 adventistkirker i Danmark, og sikkert én tæt på den by, hvor du bor. Alle vore kirker er åbne for enhver. Du kan komme til møder og arrangementer, og du bestemmer selv hvor kontaktskabende dit besøg skal være.

  • Tag kontakt med os

   Hvis du har lyst til at engagere dig i noget af vores arbejde, starter du med at skrive til os, eller tale med den lokale adventistpræst. Du kan skrive til os på info@adventist.dk, eller skrive en besked via Facebook. (Adventistkirken i Danmark) Vi glæder os til at høre fra dig !