Menu

Tanker omkring tanker

Af: Joan Kristensen

02.02.2019

Hvad drejer alle disse, mine tanker, sig om? Når jeg ’går i mine egne tanker’ er det jo den ’sludder’ jeg har med mig selv dagen lang.

Forleden læste jeg en sætning der fangede min opmærksomhed. Der stod, at man tænker omkring 10.000 seperate tanker på en dag! Efter nærmere undersøgelse viser det sig, at neurovidenskaben er der lidt uenighed mht antal tanker per dag. Nogen mener at vi tænker omkring 70.000-80.000 per dag, måske endda mere, mens andre siger 20.000-30.000. Hvis vi tager det sidstnævnte og ganger det med 365 dage, så tænker vi omkring 7-11.000.000 tanker på et år.

Og så er det jeg tænker:

” Hvad drejer alle disse, mine tanker, sig om? Når jeg ’går i mine egne tanker’ er det jo den ’sludder’ jeg har med mig selv dagen lang. Hvor meget drejer det sig om mig selv og mit liv? Om andre? Er det glade tanker? Negative tanker? Bekymrede tanker? Produktive tanker? Har du reflekteret over det? Og om dette: Hvor mange tanker tildeler jeg Gud og hans rige? I Jeremias’ bog, kap 29:11 siger Gud hvilke tanker han tænker: ” For jeg ved hvilke tanker jeg tænker om jer, lyder det fra Herren! Tanker om fred og ikke om noget ondt, om at give jer en fremtid og et håb!” Og læser vi videre, så giver han et løfte oveni købet: ”Hvis du kalder på mig, vil jeg svare dig! Beder I til mig, vil jeg høre jer; og leder I efter mig, skal I finde mig, når I søger mig af hele hjertet! ” Det er ret uforståeligt og forundrende, at Universets Skaber, Kongernes Konge tænker på os, dig og mig. Han tænker på det store lager af godhed og omsorg der ligger parat til at blive udleveret til os. Det gælder om at tage tid til at modtage. For vi skal aldrig vente i kø, trykke 1, 2 eller 3 for at komme igennem til hans opmærksomhed. Vender du din opmærksomhed til Ham, og bliver der, sker der noget! Det er vel værd at bruge nogle flere tanker på.