Menu

Tag ansvar og følg anbefalingerne!

Af: Lehnart Falk

10.03.2020

Så eksploderede antallet af Corona ramte danskere. Denne gang er det ikke Afrika, men Danmark der er ramt.

Nyhederne advarer imod at vi giver andre skylden, som man har set det flere andre steder i verden. Flygtningene er selv skyld i deres ulykke, og Kineserne chikaneres, og angribes fysisk og verbalt, fordi de nu har sendt dette onde over os. Det er desværre en typisk menneskelig reaktion. Det er altid de andres skyld, det sagde både Adam og Eva også. Jo vi er gode til at lede efter og straffe de skyldige, fordi de påfører os ubehag og smerte.

Før moderne medicin var syfilis en af de værste hudsygdomme der fandtes. Den begyndte med kløende bylder, der åd sig vej ind til knoglerne, og skabte grusomme lidelser. Sygdommen fik forskellige navne alt efter, hvor den optrådte. I Rusland kaldte man den for den polske syge. I Polen for den tyske syge, i Tyskland for den franske syge og i Frankrig for den italienske syge. Italienerne returnere komplimentet og kaldte sygdomme for den franske syge. Instinktivt har vi en tendens til at skulle finde syndebukke. Det ligger så dybt i os, at hvis en udlænding kommer rejsende og smitter os, så får sygdommen navn efter den fremmede. Det er svært at forstille sig, at danskerne ville kalde syfilis eller Corona for den danske syge.

Myndighederne anmoder os om at tage ansvar for hinanden og være åbne, hvis vi mener vi har været i smittefare, og det varer ikke længe inden smittekæden bliver dansk og ikke italiensk. Nogle af os vil blive smittede, og nogle af os vil måske dø. Hvis det ikke er Corona, der udfordrer os, så kommer truslen i en anden form. Måske nye flygtninge kriser, pensionen der nu udhules af faldende aktier. I de seneste uger har vi mister titusinder af kroner på faldende priser på fisken, pga. Coronaen.

Derfor, når krisen rammer, så lad os minde hinanden om. at vi alle er Guds børn – brødre og søstre, og glem ikke at vi lever og dør i Guds hænder.