Menu

Evangeliets succes

Blogindlæg er alene et udtryk for skribentens holdning.

Evangeliets succes afhænger ikke af forkynderens motiver, men indholdet af evangeliet, der bliver prædiket

Der er en bibeltekst, som udfordrer mig. Det er Paulus, der skriver til menigheden i Filippi om at nogle prædiker Kristus af ”misundelse og lyst til kiv” og ikke med rene motiver. Så havde jeg forventet en revsende konklusion, men Paulus siger: ”Men hvad! Kristus bliver i alle tilfælde forkyndt, hvad enten det er på skrømt eller oprigtigt, og det glæder jeg mig over.” Fil 1,18

Det ser ud til at evangeliets succes ikke afhænger af forkynderens motiver, men indholdet af evangeliet, der bliver prædiket. Guds ord har i sig selv en kraft, som virker i sig selv uden at være afhængig af budbringeren.

Derfor kan vi med frimodighed dele de gode nyheder, evangeliet, med andre. Vi behøver ikke at bekymre os om at få det formuleret helt korrekt, eller om vi nu er i stand til at sige det på den helt rigtige måde, men frimodigt kan vi være repræsentanter for Gud i hverdagens situationer, hvor vi får en anledning til at dele evangeliet. Læs evangelierne og lær nogle vers udenad, som du så kan citere fra hukommelsen – lur mig, om Gud ikke sætter dig i situationer, hvor netop de vers du har lært vil være ”rette ord i rette tid”.