Menu

En endeløs stribe gentagelser

Af: Rebecca Pedersen

25.02.2020

Jeg er mor til et barn med særlige behov – et smukt barn, der kæmper. Mange dage begynder med en følelse af træthed, hvor jeg spekulerer på, hvad denne dag vil bringe.

Mit liv synes for tiden at bestå af en endeløs stribe af gentagelser.

Uanset om du er forælder eller ej, må vi nogle gange konstatere, at dagen kan begynde med en følelse af træthed. Den livssituation, du befinder dig i, kan virke uoverkommelig og monoton. En indre stemme siger til dig, at du bør starte dagen frisk og veloplagt, men du konstaterer imidlertid, at du er både fysisk og mentalt træt.

”Alle gode og fuldkomne gaver kommer ned fra oven, fra lysenes fader, hos hvem der ikke findes forandring eller skiftende skygge” Jakobs Brev 1,17.

På en sådan udfordrende rejse kan det være tankevækkende at indse, at de ting, som vi normalt anser for småting i hverdagen, faktisk går hen og bliver de mest betydningsfulde for os: et smil fra en nabo, en sms fra en ven, solen der titter frem mellem skyerne, et lyttende øre, et opmuntrende ord eller et knus.

Sådanne øjeblikke, minder mig om, at ‘enhver fuldkommen gave kommer ovenfra’. En sådan lille stemning løfter mig ofte op – et dagligt Guds mirakel, som åbner mine øjne for troen på Guds omsorg og medfølelse midt i min daglige ørken. Igennem tilsyneladende ubetydelige handlinger fra dem, jeg møder på min vej, kan jeg jeg finde nyt mod til at se en større mening i dagens endeløse stribe begivenheder.